in

Rusland tegen Turkije: We kunnen de veiligheid van uw vliegtuigen boven Syrië niet garanderen…

syric3ab

Rusland zegt dat het de veiligheid van Turkse vliegtuigen boven ë niet kan garanderen, nadat Turkije twee Syrische oorlogsvliegtuigen had neergeschoten en een militaire luchthaven had getroffen, de laatste botsingen die en Ankara dichter dan ooit bij een directe confrontatie hebben gebracht.

”Damascus” zei maandag dat de regering het Syrische luchtruim boven het Idlib-gebied sloot, (het laatste door het westen gesteunde terroristen beheerst gebied van ).

De gevechten daar zijn verhevigd omdat Syrië, met Russische steun vast van plan is om de laatste door het Westen en Turkije gefinancierde en bewapende  terrorist uit het land te verdrijven, desnoods met Amerikaanse en Turkse troepen en al.

”Het Kremlin” zei dat Turkije nota zou moeten nemen van een waarschuwing die door het Russische Ministerie van de werd uitgegeven, dat de bovengenoemde Turkse vliegtuigen boven de provincie in gevaar zouden kunnen zijn.

De gevechten in het noordwesten van Syrië hebben sinds december een miljoen burgers op de vlucht doen slaan in wat volgens de de ergste humanitaire crisis van de negenjarige oorlog zou kunnen zijn (bla bla).

”Moskou” en ”Ankara” hebben beide troepen in het gebied en hebben de schuld van de verslechterende situatie in de schoenen geschoven sinds vorige week, toen ten minste 33 Turkse troepen werden gedood in een luchtaanval, de ergste aanval op het Turkse leger in bijna 30 jaar.

Deze verslaggever is er blijkbaar blind voor dat Turkije hier niets te zoeken heeft en derhalve een vijandelijke mogendheid is, terwijl de Russische troepen daar zijn op verzoek van de wettige Syrische regering.

Rusland, dat batterijen heeft van geavanceerde S-400 oppervlakte-luchtraketten die in Syrië zijn opgesteld, zei dat de Russische en Turkse voortdurend in contact waren met Idlib.

Syrische regeringstroepen vechten om een strategische rebellenstad in Idlib te heroveren. Een Turkse ambtenaar zei dat Ankara de troepen van president Bashar al-Assad zou blijven aanvallen na de escalatie van zijn militaire operaties in het weekend.

Rusland heeft Assad altijd gesteund, terwijl Turkije de anti-Assad terroristen steunt en bewapend.

De twee landen hebben allebei troepen in het gebied onder een overeenkomst die bedoeld is om alle gevechten daar af te wenden, maar de diplomatieke inspanningen zijn de afgelopen weken op een laag pitje gezet.

Lees verder bij de bron: Gerrit Herders Blog

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ec1

Iedereen aan de vaccin’s, dat is goed voor u! Over twee jaar komt de nieuwe Europese vaccinatiekaart registratie

maxresdefault 1

Undercover in polen: Polen en Roemenen misbruiken Nederland als uitkeringsgrabbelton