Samsom: kinderen al vanaf 3 jaar naar school

Door alle kinderen al op 3-jarige leeftijd naar school te laten gaan, krijgt het onderwijs als verheffingsmachine weer een impuls. Dit kan de kloof tussen kansarm en kansrijk dichten.

Dat schrijft PvdA-leider Diederik Samsom vandaag in een opinieartikel in de Volkskrant. Hij is geschrokken van een recent rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Verschil in Nederland, dat aantoont dat een hardnekkige scheiding dreigt tussen hoog- en laagopgeleiden. Die kloof heeft niet alleen betrekking op werk en inkomen, maar ook op bijvoorbeeld gezondheid en partnerkeuze. 

Om achterstanden te overbruggen, liggen er volgens Samsom vooral mogelijkheden ‘voor de huidige start van het onderwijs’. Hij stelt dat veel niet-cognitieve vaardigheden ‘vooral op zeer jonge leeftijd worden aangeleerd’.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Op dit moment begint de leerplicht op 5-jarige leeftijd. De meeste kinderen gaan al op 4-jarige leeftijd naar school. Je kunt nu eenmaal niet vroeg genoeg beginnen met indoctrineren en programmeren van de sheeple.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Hans schreef:

    Opvallende gelijkenis : Die Kop van de 1e Nederlandse NSB er – Rutte lijkt sprekend op de oplichtichterskop van Jorritsma -de oud minister van de bouwfraude.

  2. Jip schreef:

    out-of-patent. Is geen Patent meer op

    Deze figuur heeft zijn opleiding genoten aan het Baruch College

    www.baruch.cuny.edu/

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: