in , , ,

Samsom: kinderen al vanaf 3 jaar naar school

Door alle kinderen al op 3-jarige leeftijd naar school te laten gaan, krijgt het onderwijs als verheffingsmachine weer een impuls. Dit kan de kloof tussen kansarm en kansrijk dichten.
Dat schrijft PvdA-leider Diederik Samsom vandaag in een opinieartikel in de Volkskrant. Hij is geschrokken van een recent rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Verschil in Nederland, dat aantoont dat een hardnekkige scheiding dreigt tussen hoog- en laagopgeleiden. Die kloof heeft niet alleen betrekking op werk en inkomen, maar ook op bijvoorbeeld gezondheid en partnerkeuze. 

Om achterstanden te overbruggen, liggen er volgens Samsom vooral mogelijkheden ‘voor de huidige start van het onderwijs’. Hij stelt dat veel niet-cognitieve vaardigheden ‘vooral op zeer jonge leeftijd worden aangeleerd’.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Op dit moment begint de leerplicht op 5-jarige leeftijd. De meeste kinderen gaan al op 4-jarige leeftijd naar school. Je kunt nu eenmaal niet vroeg genoeg beginnen met indoctrineren en programmeren van de sheeple.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
B9KcPRwCAAENMiF

Zijn vaccins eigenlijk wel nodig: Griepprik doet bijna niets

8099891594 21f5560697 buma e1423301509816

Het geduld van het volk is al op: Geduld van CDA met minister Opstelten ‘raakt op’