in

Schiphol mag dan wel alles van Den Haag, maar is helemaal niet zo belangrijk voor de economie

Photo by azroby

Schiphol en als paradepaardjes en aanjagers van de Nederlandse , zo stellen we het onszelf graag voor om in vredesnaam maar die miljardensteun te kunnen verantwoorden. Maar hoe groot is de bijdrage aan de economie nu echt?

Eerst wat cijfers: Schiphol is voor 70 procent eigendom van de Nederlandse staat en voor 20 procent van de gemeente Amsterdam. KLM is voor 14 procent van de staat, schrijft Trouw, en goed voor 56 procent van alle passagiers op Schiphol.

Reken je Air France, dochter Transavia en partners als Delta Airlines mee dan is dat zelfs meer dan 80 procent.

Hoeveel daar wordt verdiend? Alles bij elkaar, dus het vliegveld zelf, de luchtvaartmaatschappijen, beveiliging, horeca en toeleveranciers waren in 2018 goed voor 113.000 .

De opbrengsten droegen voor 1,3 procent bij aan het bbp, becijferde onderzoeksbureau Decisio in opdracht van verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen.

“Niet te verwaarlozen, maar het geeft Schiphol als zelfstandige banenmotor geen doorslaggevende rol in de ”, klinkt het.

Volgens het is Schiphol naast een …..

Lees verder bij de bron: Wel.nl

Photo by azroby


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hugo de Jonge zegt het echt: Nederland krijgt er tot 2030 een miljoen mensen bij, weilanden volbouwen

BIZAR! Mondkapjes lagen wekenlang onuitgepakt in door corona zwaar getroffen woonzorgcentrum