in , ,

Klaas Knot (baas Nederlandse Bank) wil dat pensioenfondsen snel hun leden korten op de door hen bij elkaar gespaarde gelden

ECB 1569241106
3D_Maennchen / Pixabay

Klaas Knot, de topgraaier van De Nederlandse Bank (DNB) wil dat de pensioenfondsen niet langer de problemen vooruitschuiven maar doorbijten en de uit te keren betalingen te korten, uitkeringen aan leden, die daar hun leven lang voor spaarden.

Uiteraard denkt ook Knot dat het grootste deel van de ouderen een groot inkomen heeft, echter een heel groot deel van de al wat langer gepensioneerden leeft tegen, op, of onder de armoedegrens en dat is 3 keer in armoede leven.

Knot zei voorts dat hij niet voor de renteverlaging van de ECB was, maar dat hij tijdens de bespreking daarover in Duitsland, niet aan tafel zat voor de pensioenfondsen, nee hij zat daar voor de hele EU… ha! ha! ha! ha! ha!

Ofwel zelfs als hij voor de renteverlaging heeft gestemd, wil hij alsnog zijn handen in onschuld wassen. Waarom loopt Knot de deur in Den Haag en Brussel niet plat met de eis de rente niet te verlagen en daar tegen te stemmen op vergaderingen die er toe doen, zoals die bij de Europese Centrale Bank (ECB).

De rente verlagen is in het belang van de grote bedrijven (waarvan de Nederlandse vertegenwoordigers op jaarbasis 20 miljard aan belasting ontduiken), in het belang van de investeringsfondsen en in het belang van de aandeelhouders, je weet wel, figuren die staan te jubelen als bedrijven hun personeel ontslaan.

De rente moet verhoogd worden, men kan niet aantonen dat renteverlagingen de economie helpen groeien, trouwens van het gegeven economische groei moeten we af, dat is de snelweg naar de ondergang, zowel letterlijk als figuurlijk!!

Voorts is het de grootste tijd dat de Nederlandse overheid de geroofde pensioenen uit de pensioenkas van ABP terugstort, roof gedaan onder de kabinetten Lubbers (CDA) en Kok (PvdA), het ABP raakte toen 32 miljard gulden kwijt. (middels de ‘Uitnamewet’)

Voorts moeten de fondsen stoppen met het gokken op de beurs, ook op die manier zijn er vele miljarden aan gespaarde pensioengelden verdwenen. Er zijn voldoende andere investeringen te bedenken die geen of maar heel weinig risico geven ……

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tomaat 1569241529

Gaat er niet iets fout? Kilo tomatenzaad duurder dan kilo goud

4423270518 df67e92fce onbetrouwbaar1

VVD-Kamerlid Van Haga bouwt illegaal, komt agressief verhaal halen bij meldende bewoners