in , ,

Klaas Knot (baas Nederlandse Bank) wil dat pensioenfondsen snel hun leden korten op de door hen bij elkaar gespaarde gelden

3D_Maennchen / Pixabay

Klaas Knot, de topgraaier van De Nederlandse Bank (DNB) wil dat de pensioenfondsen niet langer de problemen vooruitschuiven maar doorbijten en de uit te keren betalingen te korten, uitkeringen aan leden, die daar hun leven lang voor spaarden.

Uiteraard denkt ook Knot dat het grootste deel van de ouderen een groot inkomen heeft, echter een heel groot deel van de al wat langer gepensioneerden leeft tegen, op, of onder de armoedegrens en dat is 3 keer in armoede leven.

Lees dit ook!  We gaan weer een bankencrisis meemaken in 2016

Knot zei voorts dat hij niet voor de renteverlaging van de ECB was, maar dat hij tijdens de bespreking daarover in Duitsland, niet aan tafel zat voor de pensioenfondsen, nee hij zat daar voor de hele EU… ha! ha! ha! ha! ha!

Ofwel zelfs als hij voor de renteverlaging heeft gestemd, wil hij alsnog zijn handen in onschuld wassen. Waarom loopt Knot de deur in Den Haag en Brussel niet plat met de eis de niet te verlagen en daar tegen te stemmen op vergaderingen die er toe doen, zoals die bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Lees dit ook!  Die 72.000 nieuwe banen door klimaatakkoord blijken er toch 0 te zijn

De verlagen is in het belang van de grote bedrijven (waarvan de Nederlandse vertegenwoordigers op jaarbasis 20 miljard aan belasting ontduiken), in het belang van de investeringsfondsen en in het belang van de aandeelhouders, je weet wel, figuren die staan te jubelen als bedrijven hun personeel ontslaan.

Lees dit ook!  Pensioen en sparen kost geld, krediet niet… en negatieve rente komt om de hoek kijken

De moet verhoogd worden, men kan niet aantonen dat renteverlagingen de economie helpen groeien, trouwens van het gegeven economische groei moeten we af, dat is de snelweg naar de ondergang, zowel letterlijk als figuurlijk!!

Voorts is het de grootste tijd dat de Nederlandse overheid de geroofde pensioenen uit de pensioenkas van ABP terugstort, roof gedaan onder de kabinetten Lubbers (CDA) en Kok (PvdA), het ABP raakte toen 32 miljard gulden kwijt. (middels de ‘Uitnamewet’)

Voorts moeten de fondsen stoppen met het gokken op de beurs, ook op die manier zijn er vele miljarden aan gespaarde pensioengelden verdwenen. Er zijn voldoende andere investeringen te bedenken die geen of maar heel weinig risico geven ……

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RvB03
1 jaar geleden

Knote zelf op een houtje laten bijten.

EU vreet Nederland leeg
1 jaar geleden

Nederland wordt dus volledig overgeheveld naar de EU en Nederland kan zijn zakken leegmaken … De zuidelijke landen lachten zich rot !!!! Ze hebben het nog nooit zo goed gehad.

De banken en grote corporaties in Nederland hebben geen enkel probleem met de EU met grote afzet en lage loonkosten in eigen land. Die Nederlanders zijn harde werkers …. en dat de burgers van Nederlandn hun spaarcenten en pensioen verliezen deert de banken en corporaties totaal niet.

Nederland is de afgelopen 20 jaar achteruit gehold !!!

En komt een bank in de problemen (Deutsche bank zit in grote problemen) dan zijn er altijd de burgers in Nederland met zijn grote reserves die de banken weer mogen helpen …. Leuker kan de EU het niet maken en de burgers worden massaal genaaid !!

En nog steeds zijn er nog burgers in NL die het allemaal prima vonden
Kom uit die stoel mensen !!!! Het gaat niet vanzelf over …

Gaat er niet iets fout? Kilo tomatenzaad duurder dan kilo goud

VVD-Kamerlid Van Haga bouwt illegaal, komt agressief verhaal halen bij meldende bewoners