in ,

Schippers is erg verward over verwarde mensen…

12899558743 dfd1e93162 verwarde

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer, een reactie op een signaal van de dat er steeds meer ‘verwarde mensen' worden aangehouden.  Er is volgens haar dus geen verband tussen bezuinigingen en verwarde mensen op straat..

In deze brief schrijft ze, dat het lastig te achterhalen is of de toename van het aantal verwarde personen in de maatschappij te relateren is aan de afbouw van ggz-bedden. ‘De door mij benaderde organisaties geven bijna allemaal aan dat zij zich zorgen maken over de toename van het aantal verwarde personen in de maatschappij. Echter, zij geven tegelijkertijd aan dat het lastig is om te achterhalen wat de oorzaak is van deze toename. Mogelijk spelen de onrust in de wereld, de economische , de aandacht in de media of onzekerheid over veranderingen in de langdurige zorg een rol. Een causaal verband met de ambulantisering in de ggz kan op dit moment niet worden gemaakt.'

Mevrouw de minister weet het ook allemaal niet meer.. De vraag wordt steeds vaker gesteld of deze VVD-politica niet al lang haar schaapjes op het droge heeft, in relatie tot haar carrière ná de . Schippers zegt dat ze gesproken heeft met het ministerie van Veiligheid en , GGZ , de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Federatie Opvang en de organisatie voor schuldhulpverlening. Dit naar aanleiding van een aantal recente ernstige incidenten met verwarde mensen. Volgens haar hebben deze incidenten een significante impact op de samenleving. Maar natuurlijk, aan haar ligt het niet, noch aan het beleid van ‘haar VVD'..

Lees verder via WantToKnow.nl

De nietsontziende bezuinigingen van Edith Schippers beginnen inmiddels hun sporen te trekken. De transitie die per 1 januari 2015 de zorgvraag vlekkeloos naar het gemeentelijke loket moest laten overgaan, lijkt nu al pijnlijk mislukt.

PGB's worden nog steeds niet naar behoren uitbetaald en Zorgverzekeraars beginnen de wurgcontracten om de nek van de huisartsen steeds verder aan te draaien. Nu de zorgindicatie is verworden tot een stoffige wethouder achter een loket, dreigen ouderen, zwakkere en andere minder mondige in onze samenleving dood te bloeden in hun opgelegde zelfredzaamheid.

Eén van die zwakkere is ‘De Verwarde Mens', die vaak met een psychische hulpvraag, of liever gezegd; met vaak helemaal geen ‘vraag', onopvallend tussen ‘Wal en Schippers' beland en daarmee een gevaar voor zichzelf en de samenleving dreigt te worden.

Zelfs de ‘Buurvrouw-Plus' die eind vorig jaar nog wanhopig enthousiast werd geïntroduceerd door wethouder Jan Bevers van Dorpsbelangen Gemert, voelt nu al kramp in de onderbuik.

Als reactie op het toegenomen aantal verwarde mensen, reageert onze minister van Edith Schippers; dat het niets te maken heeft met haar bezuinigingen. Maar zou volgens de Nederlandse Margaret Thatcher aan de media liggen, die er veel teveel aandacht aan besteed….

Deze reactie is niet alleen weerzinwekkend maar ook ronduit verbijsterend… Is de ‘Iron Lady' zelf verward of denkt ze dat het meerendeel van de Nederlanders achterlijk is….(?)

Toen ik deze week las dat een oudere man vijf dagen dood in zijn verzorgingshuis lag, wist ik het antwoord: Zowel PvdA-staatsecretaris Martin van Rijn (die vorig jaar al de urine van zijn eigen moeder langs haar enkels zag lopen) als VVD-minister Edith Schippers hebben een enorme plaat voor hun kop en lijken op dit moment de meest ‘Verwarde Mensen' die zich voor acute behandeling achter in de rij zouden moeten aansluiten.

Lees verder via Stop de bankiers.

Photo by ritzotencate cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3665115875 4ca7976057 SP slogan e1427955519250

Het graaien slaat door: SP’er graaide kas leeg

2927932004 0eb3402b5b DNB

De criminele praktijken van de Nederlandse Bank – Café Weltschmerz