in , ,

SP Eurofractie nodigt EU slachtoffers uit voor een feestje in het EP

Op 21 maart wordt het feest in het : de hele dag worden er dan in de plenaire zaal vergaderingen gewijd aan het feit dat 60 jaar geleden het Verdrag van Rome werd aangenomen.

Iedere Europarlementariër mag vijf burgers uitnodigen voor een heus ‘burgerparlement’ die middag. Anne-Marie Mineur en ik zullen dan ook graag tien mensen de kans geven kosteloos naar Brussel te komen. Maar dan wel om duidelijk te maken waarom zij zich slachtoffer voelen van de . Het wordt tijd de EU op deze manier terug te pakken. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar [email protected]

Afgelopen week hoorde ik voor het eerst van de plannen van de voorlichtingsdienst van het EP: om de burgers beter bij de EU en het EP te betrekken, stelde deze dienst voor een heus burgerparlement met evenveel leden als het EP, 751, bijeen te roepen.

Het plannetje was wat laat bedacht en daarom wordt vrijwel iedere die het EP die dag toevallig bezoekt, als het ware de plenaire zaal ingetrokken om daar ‘spontaan’ deel te nemen aan het parlement. De dienst gaat er kennelijk van uit dat het Europarlementariërs niet gaat lukken per Europarlementariër vijf burgers te vinden om naar Brussel te komen. Als laten we het natuurlijk niet zover komen, maar dan gaat het wel op onze eigen manier en nodigen we burgers uit die een kritisch geluid over de EU vertolken.

In de afgelopen 25 jaar is de EU een speelbal van het neoliberalisme geworden en was het vooral een feestje voor multinationals. Wij willen laten zien wat de EU gewone burgers heeft aangedaan: hoeveel slachtoffers zij heeft gemaakt. aan de vrachtwagenchauffeur die er door de concurrentie met goedkope Oost-Europese chauffeurs flink op achteruit is gegaan.

Of de postbode die dankzij Europese regelgeving haar/zijn baan heeft verloren. Of aan het gezin dat geen sociale woning kan krijgen omdat ze net teveel verdienen en zo boven de in overleg met ‘Brussel’ vastgestelde inkomenseis uit komen. Of aan de MKB’er die gek wordt van Europese regeltjes. De lijst is eindeloos, maar we hebben maar tien plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij! Aan de deelnemers vragen we in kleding of met symbolen duidelijk te maken waarom zij zich slachtoffer voelen.

Stel je van de discussies in het ‘burgerparlement’ niet teveel voor. De hoofdprijs is het stellen van een vraag aan een of meer van de fractievoorzitters.

Bezoek of lees ook eens verder via de Bron: SP

 

Photo by Rob Kievit cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De oorlog tegen alle mensen van de wereld: “Word wakker en zorg dat iedereen om je heen wakker wordt”

Eerste Nederlandse spaarrekening naar 0% rente, zullen meer banken volgen?