in

Spaargeld brengt niks meer op: ‘Laat uw geld maar rollen’

352075698 99cfed3216 geld sparen1

Geen cent is ons spaargeld nog waard, na de nieuwste renteverlaging van de Europese Centrale Bank. Maar wat moéten we er dan mee? “Consumeren en investeren”, zeggen economen in Het Laatste Nieuws. “Twijfel niet meer over die nieuwe keuken of auto, en koop desnoods kunst.”

0,05 procent, of nét iets meer dan niks: dat is de nieuwe herfinancieringsrente die de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekend maakte. Met andere woorden: ons spaargeld bracht al nauwelijks nog iets op, en het zal nog minder worden. Wie toch nog wat rendement wil, zal dus meer risico moeten nemen. Of, en dat is de bedoeling van de ECB, het geld dat we al jaren oppotten eindelijk eens beginnen uit te geven. “Wie dus nog iets wil verdienen met z’n geld, zal moeten investeren. Of, en dat is ook een goeie keuze op dit moment, consumeren”, zegt KBC-econoom Koen De Leus.

Met andere woorden: laat je geld rollen. Maar wáár naartoe? Want een huis kopen als investering, is geen risicoloze financiële operatie met de dalende woningprijzen en het afschaffen van de woonbonus. De Leus: “Ik zou jonge mensen aanraden om volop te investeren in alles wat ze nodig hebben. Heb je een huis, renoveer het. Koop die nieuwe keuken of badkamer, en laat desnoods je tuin aanleggen. Want met het geld dat je nu op je spaarboekje hebt staan, koop je binnenkort nóg minder.

Voor de meer defaitistische spaarder met geldzorgen is er nog altijd goud als verzekering. “Maar dat raden we nu niet aan”, zegt De Leus. “Goud wordt alleen interessant na een economische of geopolitieke crisis. Het is misschien wat te voorbarig om er nu al vanuit te gaan dat we richting een beurscrash of wereldoorlog gaan.”

 

via HLN.be.

Foto via Beau Maes cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8832200966 7a40c9efa7 GGO1

Monsanto en DuPont nemen graanschuur van Europa in bezit

9855844696 571deba850 henk krol1

Omdat het gewoon kan: Henk Krol weer de tweede kamer in met dildo’s van uw centen