in , ,

staatsbankier en dragqueen Gerrit Zalm dreigde Spies in Vestia-zaak

Topman Gerrit Zalm van ABN-AMRO heeft in 2012 de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies ‘not amused’ opgebeld toen ze bezig was de problemen van corporatie Vestia op te lossen. Hij zou daarbij er zelfs over hebben gesproken dat geen kredieten meer zouden verstrekken aan andere corporaties. Dat bleek vandaag uit haar verhoor door de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties. Die onderzoekt het corporatiestelsel in het algemeen en de incidenten die daar plaatshadden in het bijzonder.

Vestia zat zwaar in de puree door de handel in derivaten, riskante financiële producten. De bank van Zalm had er daarvan een hoop aan Vestia verkocht. Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw had, in het kader van de reddingspoging, ‘ gevestigd’ op het totale woningbezit van Vestia. Daardoor hadden de banken daar geen vat meer op als onderpand.

Uiteindelijk wist ze te regelen dat de derivaten werden afgekocht en dat Vestia en de andere corporaties voor de verschuldigde 2 miljard zouden betalen. Liever had ze overigens gezien dat de banken, die deze gevaarlijke producten aan de man hadden gebracht, eenderde van de kosten hadden betaald.

via AD.nl

Photo by Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben Wakker
3 jaren geleden

EN DAN NATUURLIJK DE HAMVRAAG: HOE KAN HET DAT DE BANKEN WEER BUITEN ALLE KOSTEN WORDEN GEHOUDEN EN DAT DE KOSTEN LINKS EN RECHTSOM BIJ BURGERS TERECHT KOMEN ! ZELFDE AL BIJ GRIEKENLAND ETC. DE BANKEN DIE GRATIS GELD PRINTEN EN ALLE RISICO’S OP ANDEREN VERHALEN MAAR WEL ALLES WINST IN EIGEN ZAK STEKEN. WANNEER KOMT AAN DIT CORRUPTE ZOOITJE, DAT ER NIET VOOR TERUGDEINST OORLOGEN TE CREEREN, EEN EIND !!!

NSA weet alles over je geheime seksleven

Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve