in ,

Resultaat van de jaren Rutte: Nederlandse schoolprestaties gaan steeds verder achteruit

rutte grinnik

Het gaat, internationaal gezien, niet best met de schoolprestaties van middelbare scholieren in Nederland. Vergeleken met andere landen zakken die steeds verder weg.

Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Zo is de leesvaardigheid van middelbare scholieren in ons land gedaald tot onder het gemiddelde van de 37 rijke landen die meedoen aan het driejaarlijkse zogenoemde Pisa-onderzoek.

Daarmee scoort Nederland lager dan ooit sinds de eerste Pisa-onderzoeken van begin deze eeuw. “Zeer zorgwekkend. Het is een schande dat wij er in een rijk land als Nederland niet in slagen om ons onderwijs op peil te houden”, stelt de Algemene Onderwijsbond.

Ook op het vlak van de natuurwetenschappen zet de dalende trend van de afgelopen decennia door.

De Nederlandse prestaties op het gebied van wiskunde zijn iets verbeterd vergeleken met drie jaar geleden, toch ligt die score nog altijd beneden de resultaten die Nederlandse scholieren behaalden voor 2015.

Als het beleid zo blijft, zullen de problemen van het Nederlandse onderwijssysteem de komende jaren alleen maar erger worden, concludeert de AOb.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
denkers taimounti en kilic

Eindtijd uitgebroken binnen DENK Amsterdam, raadsleden roepen fatwa’s over elkaar af

ad75899668e8fc6c 640 bananen

Politietekort: onderzoek naar liquidaties door motorbende Caloh Wagoh ernstig vertraagd