in , , , ,

Steeds meer armoede in Europa: Nederland zorgwekkend #GeenArmoedeRutte

Er is steeds meer in Europa en de kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. Volgens 21 hulporganisaties, waaronder Cordaid, hebben bezuinigingsmaatregelen de sociale voorzieningen uitgehold.

Ook in Nederland is de situatie zorgwekkend, schrijven de organisaties in hun rapport End Poverty in Europe – Our Solutions to Make It Happen. Het onderzoeksverslag wordt vanochtend gepresenteerd.

Volgens het rapport zijn er sinds 2010 zeker 5 miljoen armen bij gekomen in Europa. Het doel van de Europese Unie om in 2020 minstens 20 miljoen Europeanen uit de armoede te hebben gehaald, wordt zo niet bereikt.

“Als Europa niet van koers verandert, zal de volgende generatie ook veroordeeld zijn tot armoede”, zegt Shannon Pfohman van Caritas Europa, zoals de samenwerkende organisaties zich noemen.

Lees verder bij de Bron: NOS

Maar blijft erbij: ER IS GEEN ARMOEDE IN NEDERLAND!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
5 jaren geleden

Het was dan ook naar om te zien hoe de bewoners van de Oekraïne in de waan werden gelaten dat ze welvarend zouden worden door een lidmaatschap van de EU. Zij kregen geen beelden te zien van inwoners van bijv. Griekenland die al maanden en maanden geen inkomen meer kregen (zelfs niet als ze werkten!), geen geld meer hadden voor de eerste levensbehoeftes etc.

Anna Lyse
3 jaren geleden

Het is allemaal niet zo moeilijk: als de rijken steeds rijker worden en als je weet dat meer dan 90 % van alle vermogen zit bij een zeer kleine groep van minder dan 1 % van de wereldbevolking dan weet je waar je moet beginnen met zoeken ! En dan weet je direct ook waarom deze groep streeft naar een wereldregering.

Verbond van Verzekeraars: Laat privacy wijken voor “fraude” opsporing, vertrouw ons maar

Half miljoen huurders komt elke maand maar met moeite rond