in ,

Steun voor aardgasverbod brokkelt af: steeds meer Nederlanders willen gas behouden

Pexels / Pixabay

Steeds meer Nederlanders vinden stoppen met een slecht idee. Was in 2017 nog 28% tegen, in 2020 is dit al 45%. Dat blijkt uit een peiling van klimaatstichting Hier.

De steun voor de energietransitie van III brokkelt zienderogen af.

Twintigduizend kosten

Uit de peiling blijkt dat veel Nederlanders zich zorgen maken over de kosten van een aardgasverbod. Terecht want adviesbureau Berenschot berekende dat afstappen van het aardgas een gemiddeld huishouden wel 20.000 euro kost.

Geen bedrag dat de gemiddelde huiseigenaar kan lijden. Al helemaal niet als hij via de belastingen ook moet meebetalen aan het verduurzamen van sociale huurwoningen.

Doemverhalen

Veel steun aan de oorlog tegen aardgas komt voort uit angst. Angst opgewekt door de doemverhalen van de klimaatlobby.

Die schetst graag het plaatje van een collectieve ‘aardgasverslaving' (dixit Diederik Samsom) die ons gevaarlijke Groningse gasbellen deed aanboren, met aardbevingen tot gevolg. Als dat geen argument voor ‘afkicken' is!

Helaas trappen veel Nederlanders in de val. In 2018 noemde wel 18% de Groningse aardbevingen reden om van het gas af te willen ….

Lees verder bij de bron: Cultuur onder Vuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tijd voor een grote schoonmaak bij de politie: 5 agenten ontslagen, 9 op non-actief

Kom, laten we de huizenprijzen nog verder opblazen: Opnieuw versoepeling hypotheeknormen