in , ,

Klimaatakkoord èn kilometerheffing is simpel één-tweetje van ANWB en Rutte 3

9c62b89524fb93e3914fc17a 640 rekening e14193648403121

Afgelopen zaterdag, één dag na de presentatie van het klimaatakkoord door Rutte 3, kwam de ANWB met cijfers over de files in Nederland. Volgens de asfaltlobbyist ANWB zijn de files buiten de spits gegroeid met 18%!! In de ochtend- en avondspits zijn de files met 4% gestegen.

De ANWB liet verder weten dat ook buiten de randstad de files groeien.

De ANWB en dan m.n. Frits van Bruggen, de topgraaier van dit bedrijf, heeft meermaals laten weten voorstander te zijn van (ook kilometerheffing genoemd). Waarom heeft de ANWB deze cijfers dan niet een paar weken voor het klimaatakkoord bekend gemaakt? Zo zou het voor Rutte 3 heel wat moeilijker zijn geweest om te verdedigen dat rekeningrijden, als dat er ooit komt*, niet zal worden ingevoerd voor 2026.

Alsof we niet te maken hebben met 18.000 Nederlanders die elk jaar overlijden t.g.v. langdurige inademing van auto-uitstoot en dat na een akelig ziekbed. Het is verder heel goed mogelijk dat een fiks aantal rokers dat is overleden aan longkanker, deze ziekte hebben opgelopen als beroepschauffeur, waarbij de uitlaatgassen de hoofdverantwoordelijke zijn. Vergeet niet dat uit elke auto rijdend op fossiele brandstoffen, gemiddeld nog steeds zo rond de 160 gram pure kankertroep rolt en dat elke kilometer weer, stoffen vergeleken waarmee tabaksrook het af moet leggen qua schadelijkheid.

De 10 kilometer extra op  de maximumsnelheid van 120 kilometer per uur, geeft onevenredig meer uitstoot, bovendien is daardoor het aantal dodelijke verkeersslachtoffers gestegen.

Onbegrijpelijk dan ook dat er in het klimaatakkoord niet wordt gesproken over het verlagen van de maximumsnelheid, niet alleen kan met het terugbrengen van die snelheid onevenredig voordeel behaald worden, maar kan daarmee ook de luchtkwaliteit in Nederland verbeterd worden, een luchtkwaliteit die tot de slechtste in de EU behoort. Verder zou er daardoor minder beslag gelegd worden op de voorraden fossiele brandstoffen en diesel.

Tot slot nog dit: sprekend over vervoer, waarom niet meteen een vliegtaks ingevoerd, zodat er minder wordt gevlogen op en van ons land, een klein land dat gezien het luchtruim veel te veel vliegverkeer te verwerken heeft, tevens een extra belasting voor de al slechte luchtkwaliteit in ons land.

Hetzelfde geldt voor cruises, zeeschepen die de klimaatverandering al extra aanjagen en die in en Rotterdam de luchtkwaliteit in die steden nog eens extra verzieken, daar de scheepsmotoren nooit uitgezet mogen worden en er zo een extra fabriek draait in de buurt van de 2 centra.

* De neoliberale VVD schoft Dijkhoff heeft vorige week nogmaals laten weten dat er wat hem betreft geen sprake zal zijn van rekeningrijden, zelfs niet in 2026.

Zie ook:
Klimaatakkoord: nogmaals krijgt de bevolking een reuzenoor aangenaaid

Land- en tuinbouw krijgen subsidie voor energietransitie, waar de burgers dubbel moeten betalen.

‘Klimaatakkoord', niet de grote vervuilers maar gezinnen betalen de energietransitie

Klimaatakkoord en Rutte's belofte over de CO2 heffing >> Kees Boonman geeft toe veel te verzinnen

Energierekening: Arjan Vliegenthart (Nibud) >> onze cijfers zijn geen waarheid, het is een voorspelling

Mona Keijzer (CDA staatssecretaris) waarschuwde voor bangmakerij wat betreft de verhoging van de energierekening die wel degelijk fiks omhoog is gegaan

Klimaatakkoord >> Rutte: er komt ‘een verstandige CO2 heffing' voor bedrijven.. ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Klimaatakkoord doorrekening uh verrekening laat zien dat de doelen niet gehaald zullen worden >> het grote belazeren

Jan Kees Emmer (Telegraaf): Amsterdam emissieloos is voor ‘milieudrammers'

New York University: binnen afzienbare tijd zullen planten en bomen minder CO2 kunnen opnemen vanwege de droogte

‘Klimaatakkoord' >> Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) lult zich weer eens ‘groen' en verdedigt het niet extra belasten van benzine auto's.

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
als je overweegt een asielzoeker

COA: er komen nog meer gevangenisachtige azc’s in Nederland

slavernij 1562062931

Sfeerbeelden KetiKoti 2019: “Wij willen excuses voor de slavernij (en geld!)”