in ,

TBS-kliniek doofpot incidenten, stuurt gevaarlijke patiënten straat op, reden: subsidie

geralt / Pixabay

De tbs-kliniek Hoeve Boschoord sjoemelt systematisch met de registratie van interne incidenten en het melden ervan aan de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit om te voorkomen dat er sancties volgen voor de instelling.

Die verontrustende uitspraken doen medewerkers van de kliniek.

Zij maken zich grote zorgen over de veiligheid tijdens hun werk en de veiligheid van de maatschappij: „Gevaarlijke patiënten komen soms bijna onbehandeld op straat.”

Vier medewerkers op cruciale plekken in de organisatie van Hoeve Boschoord en een oud-leidinggevende van de kliniek voerden de afgelopen weken een reeks vertrouwelijke gesprekken met De Telegraaf.

Ze willen anoniem blijven vanwege een door hen getekende geheimhoudingsovereenkomst en omdat ze bang zijn voor represailles.

„Er worden besluiten genomen die indruisen tegen de veiligheid van het personeel en van de maatschappij en tegen interne protocollen”, zegt Marcel*.

„Incidenten binnen de kliniek worden bewust als minder ernstig in het systeem geregistreerd. Trajectum heeft de plicht om de zwaardere incidenten te melden aan het ministerie. Maar dat kan tot gevolg hebben dat er verscherpt toezicht komt op de klinieken. Bovendien is negatieve publiciteit dodelijk voor Trajectum. Daarom wordt er gesjoemeld”

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oh Nederland, 11 ziekenhuizen financieel in gevaar: ‘zorginfarct niet afgewend’

Kijk dan: ‘Over de griepprik in het nieuws in 1971…’