in ,

‘Telefoongesprekken en sms’jes gemakkelijk te onderscheppen door lek’

Twee Duitse onderzoekers hebben onafhankelijk van elkaar een ernstig lek in het wereldwijde telefoonnetwerk gevonden, waardoor gesprekken en sms'jes gemakkelijk zijn te onderscheppen. Het ss7-protocol zorgt ervoor dat telefoongesprekken, sms'jes en roaming tussen providers kunnen plaatsvinden.

Volgens de Duitse onderzoekers Tobias Engel en Karten Nohl is het ss7-protocol niet voldoende beveiligd, waardoor inlichtingendiensten of hackers misbruik van het ss7-protocol kunnen maken. Naast de inhoud van gesprekken en sms'jes inzien kunnen kwaadwillenden ook de locatie van toestellen volgen.

Methoden

De onderzoekers hebben twee methodes ontwikkeld om het ss7-protocol te misbruiken. Bij de eerste methode wordt er gebruikgemaakt van het doorsturen van een inkomende oproep naar een eigen toestel en vervolgens naar het toestel van het doelwit. Vervolgens kunnen kwaadwillenden alle inkomende en uitgaande oproepen van degene aftappen.

Bij de tweede methode gebruiken kwaadwillenden een radioantenne om mobiele signalen te onderscheppen. De versleutelde data die wordt onderschept, kunnen de hackers ontsleutelen door een tijdelijke sleutel via het ss7-protocol op te vragen.

Lees verder via NU.nl.

 

Foto via srh.7807


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ivo Opstelten en Nederlandse scholen winnen Big Brother Awards

Ook bij de Britten: een 40% hogere energierekening door duurzame belastingverhoging