in , ,

Tijd voor belastingverlaging! 5x zoveel misdrijven dan uit officiële cijfers blijkt

Het geeft een veel te positief beeld van de ontwikkeling van de . Het aantal misdrijven is bijna vijf keer zo groot als uit de cijfers blijkt, staat in een rapport van de top van de en het OM dat is geschreven met het oog op de formatie van een nieuw kabinet, komend voorjaar.

Dagblad Trouw heeft het rapport in handen. In het rapport wordt gepleit voor meer capaciteit bij politie en , maar hoeveel erbij moet vertelt de notitie niet.

Minister van der Steur van Veiligheid en Justitie benadrukt steeds dat Nederland de laatste jaren veiliger is geworden en dat de veelvoorkomende criminaliteit is gedaald. Dat is gebaseerd op de officiële cijfers die door de politie zijn verstrekt. In 2015 werden 960.000 misdrijven geregistreerd. Volgens het rapport is het werkelijke aantal delicten echter ongeveer 4,5 miljoen.

De kloof tussen de officiële cijfers en het werkelijke aantal delicten wordt afgeleid uit de jaarlijkse enquêtes onder burgers naar hun ervaringen met criminaliteit. Op basis van de enquêtes zouden er in 2015 34 misdrijven per 100 Nederlanders van 15 jaar en ouder zijn gepleegd.

Aangifte

De meeste misdrijven blijven onder de radar doordat burgers en bedrijven geen aangifte doen en doordat politie en justitie te weinig capaciteit hebben, aldus het rapport. Voor politie en OM dreigt een “onoverbrugbare achterstand” op de plegers van criminaliteit.

De laatste tien jaar zouden mensen steeds minder vaak aangifte doen, van onder meer inbraak, diefstal en bedreiging. Bij bijvoorbeeld fietsendiefstal en cybercriminaliteit zouden maar weinig mensen naar de politie stappen, ook omdat het gevoel bestaat dat er toch niets met de aangifte gebeurt.

Volgens het rapport schuift de politie inderdaad de meeste zaken terzijde. Met 57 procent van de aangiftes gebeurt niets, vooral omdat de politie geen aanknopingspunten heeft. Van de aangiftes die via internet worden gedaan, verdwijnt zelfs 70 procent in het niets.

Lees verder via de Bron: NOS

Waarvoor moeten we belasting betalen?

Even op zijn kinderlijke Willem Wever's :

De zorgt in Nederland voor bijvoorbeeld het onderhoud van straten, zodat ze veilig blijven om over te fietsen. Maar de overheid zorgt ook voor een goede oude dag van jouw oma of opaveiligheid, onderwijswelvaart en nog veel meer! Voor al deze zaken heeft de overheid nodig. Dit geld ontvangt de Nederlandse overheid voor een groot deel uit belastingen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals verwacht: Koopkracht wederom minder rooskleurig dan loonstrook

WhatsApp erkent bestaan en zweert ‘achterdeur’ niet te (laten) misbruiken