in ,

Trump heeft lak aan de ‘WTO’, de ‘G-7’, de ‘NAVO’, de ‘EU’, de ‘VN’ of de ‘FIFA’

Kort voor de presidentsverkiezingen in de meende ‘Amerika Deskundige’ Willem Post dat Hillary met 55% van de stemmen ging winnen.

Ook verwachtte hij dat de beurs omlaag zou duiken als Trump zou winnen, en zou stijgen al Hillary zich mocht laten toejuichen. Zelf hield ik het op Trump, en ben ik pessimistisch over de échte economie. De beurs, waar het ‘fantasiegeld’ tegen de plinten klotst, interesseert mij maar weinig. Die échte economie wás al gedoemd door de absurde hoeveelheid Dollars die de FED en de , door te lenen, in omloop brachten. Ongeacht of Hillary of Trump in de ‘Oval Office’ plaats zou mogen nemen.

Nou is Post op geen stukken na de enige ‘Deskundige’ die de plank finaal missloeg, uiteraard. Er was praktisch geen ‘Mainstream Deskundige’ die een ‘landslide’-overwinning voor Trump voorspelde, wat naderhand werd ‘verklaard’ door te kijken naar de ‘Popular Vote’. Maar daar kom je uiteraard zeker niet mee weg als je van beroep ‘Amerika Deskundige’ bent. Dan weet je hoe het electorale systeem werkt.

En nu las ik in NRC een ongevraagd advies van Post aan Rutte, die op bezoek gaat bij Trump. Door mijn bril leest het alsof Post probeert de poten onder ‘Europa’ weg te maaien. Hij ziet in Rutte de ideale ’schoonzoon’ voor Trump. Mark moet vooral veel blijven lachen, de Verenigde Staten de Hemel in prijzen, en onderstrepen welke voorname rol Nederland speelde bij de Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten, om vervolgens Trump tot de orde te roepen met een ferm: ‘Maar terzake, Ouwe Jongen! Hoe gaan we dat doen met die tarieven, en de ‘destabiliserende rol van Rusland. Ik dat het veel lijkt op de boodschap waarmee dacht Trump voor zich te kunnen winnen. Wellicht op advies van de Franse Guillaume Post, de broer van…………

Niet dat het veel uitmaakt, want ik vrees dat Rutte niet anders kan. Het is Mark niet gegeven om een doorbraak te forceren zoals zijn Noord-Koreaanse evenknie, of de Russische president. Of om Trump als eerste te laten knipperen met zijn ogen in het wereldwijde handelsconflict, zoals China, met die bizarre heffingen op whiskey, Harleys en spijkerbroeken als munitie. En ik vrees dat joviaal lachen op Trump werkt als een rode vlag op een stier. In het bijzonder die Colgate-lach van Rutte. Iemand die zuurtjes naar de Duitse premier gooit tijdens een ‘G-7’-top, smelt niet voor een frisse schooljongen met een tas vol ‘positieve verhalen’. Dat werkt alleen in Nederland. Maar ik laat mij graag verrassen.

Mijn inschatting is dat Trump Rutte zo ver zal weten te krijgen dat hij nog voor de NAVO-top zijn Europese vrienden zal oproepen om het budget voor dingen die ‘BOEM!’-zeggen flink op te schroeven, en overigens met lege handen terugkeert naar . Nou moeten we wel in overweging nemen dat dat voor Willem Post geen negatieve uitkomst is, want die schnabbelt bij als ‘Deskundige’ met cursussen voor ‘Defensie’. Hopelijk laten ze hem niet in de buurt komen van het uitstippelen van enige strategie, of het voorspellen van ontwikkelingen in de Verenigde Staten, want dat lijkt mij niet zijn sterkste kant. Zijn werkelijke functie is, als u het mij vraagt, lobbyist voor de NAVO. En dat doet hij met verve!

Maar wat nou als die NAVO, net als de ‘G-7’, ‘belly-up’ gaat omdat Trump uiteindelijk toch meer vertrouwen heeft in Poetin, dan in dat ‘Ongeleide Projectiel’ van de EU, dat het véél te druk heeft met navelstaren? Vandaar dat die andere NAVO-lobbyist, Michel Kerres, ‘Redacteur Geopolitiek’ van NRC, als belangrijkste uitdaging voor de NAVO-top, die voorafgaat aan de ontmoeting tussen Trump en Poetin in Helsinki, de vraag ziet wat Trump met Poetin gaat ‘bekokstoven’. Want die ‘Atlantici’ zien met lede ogen hoe al hun zekerheidjes met het badwater door het putje verdwijnen, en ze krijgen geen grip meer op de wereld die hen omringt. Niet dat ze er op worden afgerekend als hun predicties niet uitkomen. Maar ongemakkelijk is het wel. Duizenden Euro’s vragen voor een spreekbeurt, terwijl je beter te rade had kunnen gaan bij de waarzegster op de kermis, is slecht voor de ‘business’.

In de krant van zaterdag gaat NRC in de hoogste versnelling bij het publiceren van artikelen (meervoud) over de techniek van het ‘onderhandelen’, en de kwaliteiten van Rutte op dat gebied. Ik vrees echter dat de gelikte, ingestudeerde, met verwijzing van Rutte naar boekenwijsheid van de auteur Stephen Covey (‘Seven Habits of Highly Effective People’), geen partij zijn voor leiders die als routine het schaakbord omgooien, en ‘on the fly’ hun eigen spelregels ontwerpen. Eén van de ‘Deskundigen’ meende dat je maar het beste die tarieven van Trump had kunnen laten passeren, omdat belasting op whiskey, Harleys en spijkerbroeken alleen maar tot escalatie leidt. Incasseren zou het lastiger maken voor Trump om ‘2-0’ te scoren, omdat je ‘volgens de regels van de ‘World Trade Organisation’’ dan meteen ‘2-2’ mocht maken. Die heeft blijkbaar niet echt goed opgelet, de laatste tijd. Trump heeft lak aan de ‘WTO’, de ‘G-7’, de ‘NAVO’, de ‘EU’, de ‘VN’ of de ‘FIFA’.

Incasseren was wat Poetin deed, de afgelopen jaren. De door het ‘westen’ gedomineerde ‘internationale’ organisaties trokken samen met ‘Washington’ en ‘Brussel’ op tegen ‘Moskou’. En ‘Moskou’ wist dat het dodelijk was om mee te gaan in die escalatie, omdat het klauwen met zou kosten, die beter konden worden geïnvesteerd in het versterken van de eigen economie, en het bouwen van bruggen naar landen die ook ‘op scherp’ stonden om te worden gefileerd door ‘Washington’ en ‘Brussel’. Dat bleek de winnende strategie, tot nu toe. De ‘uitnodiging’ van Trump aan haar ‘Europese partners’ om meer te investeren in dingen die ‘BOEM!’ zeggen, bij gelijktijdige aankondiging van massieve investeringen in nóg meer militaire macht in de Verenigde Staten zelf, kon best eens de valkuil zijn die ‘Brussel’ fataal wordt, als ze er in meegaan.

De Sovjet-Unie bezweek onder druk van de ‘wapenwedloop’. En dat gaat de Verenigde Staten ook opbreken, bij ongewijzigd beleid. Maar als Trump ‘Europa’ zo gek weet te krijgen om dat wat er nog rest van haar winstgevendheid, middels ‘Vliegtaksen’ en andere ‘innovatieve belastingen’, af te romen ten bate van meer en meer dingen die ‘BOEM!’ zeggen, ‘Regime Change’-operaties in Afrika, het Midden-Oosten en Azië, en miljarden-donaties aan ‘Failed States’ om ‘vluchtelingenstromen’ om te buigen, dan kan hij zich omdraaien, de pen uit die handgranaat trekken waar ‘Europa’ bovenop is gaan liggen om ons te ‘beschermen’, en weglopen, om een ‘Deal’ te maken met Rusland en China. ’10-0’, en ‘knock-out’ in één keer. Tusk bevroedde vermoedelijk niet half hoe waar zijn woorden waren, toen hij zei dat je met ‘zulke vrienden’ als de Verenigde Staten geen vijanden nodig had.

Europa’ heeft geen vijanden nodig, maar het heeft zich door haar ‘Atlantische’ vrienden, politici, ‘Deskundigen’ en ‘broodschrijvers’ dat kamp binnen laten slepen. En nu biedt Trump hen galant een ‘waardig afscheid’ aan. Geheel conform de laatste mode in de kringen van ‘Verlichte’ denkers. ‘Hier. Een handgranaat. Laat maar zien dat je een held bent……’.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

MijnOverheid-phishingsite maakte ook 2-factorauthenticatie buit

Red het referendum, mail nu met 1 click de senaat