in ,

MijnOverheid-phishingsite maakte ook 2-factorauthenticatie buit

3672445697 0f80ab0e73 digid1

De MijnOverheid-phishingsite die vorige week actief was heeft ook gegevens voor 2-factorauthenticatie weten te stelen, zo meldt staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken.

In de phishingmail werd gesteld dat de ontvanger een bericht van de Belastingdienst op zijn of haar Berichtenbox op MijnOverheid had. De bevatte een link die zogenaamd naar de MijnOverheid-website wees. In werkelijkheid ging het om een phishingsite.

“Deze website legde de hand op authenticatiegegevens, inclusief SMS van de getroffen burgers. Vervolgens werd direct en geautomatiseerd ingelogd bij MijnOverheid op de persoonlijke pagina van de ingelogde persoon, en werd deze doorzocht. Aannemelijk is dat er persoonsgegevens zijn verzameld”, aldus Knops (pdf).

In totaal wisten de aanvallers op 203 accounts in te loggen. In drie gevallen werd met succes 2-factorauthenticatie toegepast. De 203 getroffen accounts zijn verwijderd en de betreffende personen zijn hier via een brief over ingelicht.

In totaal hebben 1040 burgers het afgelopen weekend gemeld dat ze verdachte e-mails hadden ontvangen.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: MijnOverheid-phishingsite maakte ook 2-factorauthenticatie buit

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ziektes asiel

Nederland breekt bewust met Dublin (EU) immigratie regels

2017 05 trump ben jennings

Trump heeft lak aan de ‘WTO’, de ‘G-7’, de ‘NAVO’, de ‘EU’, de ‘VN’ of de ‘FIFA’