in

TTIP, of: Hoe Nederland opnieuw wordt verkwanselt..

ttip 13 06 18 11

Het ' staat voor  ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership' en is een handelsverdrag dat op dit moment nog onderwerp is van onderhandelingen tussen de en , in de vorm van de EU. Het doel is de handelsbarrières te verwijderen, op een groot deel van de economische gebieden, die het eenvoudiger zou moeten maken om goederen en diensten te verhandelen (kopen en verkopen) tussen de en Europa.

Maar veel tegenstanders geloven niet zo in het democratisch sausje dat over deze onderhandelingen wordt gegoten. Velen geloven dat het al lang voorgekookte kost is, maar veel belangrijker: dat de burgers in de vorm van het Europese Parlement er feitelijk niets meer over te zeggen hebben, wat voor uiteindelijk contract eruit voor komt. Het contract, zoals dat nu in de steigers staat, is een gruwel, waarbij opnieuw de grote machten in de wereld, de koek lijken te verdelen en bedrijven als bijvoorbeeld (waarschijnlijk via veel lobbywerk!) erin zullen slagen nóg meer voeten aan Europese wal te krijgen..

Lees verder via WantToKnow.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5910252650 6914d68e14 EUfor

Maak even kennis met het EU leger

federal reserve

Deflatie: echt? Grondstofprijzen stijgen rap