in ,

Tuut, tuut dat is snel: Adblockers omzeilen Facebooks adblocker-oplossing

Deze week maakte  bekend dat het adblockers gaat omzeilen door de code van advertenties aan die van organische Facebookcontent gelijk te maken.

Zodoende krijgen Facebookgebruikers met een adblocker toch advertenties te zien. Ben Williams van Eyeo, het bedrijf achter Adblock Plus, noemde het een spijtige ontwikkeling, omdat Facebook op deze manier tegen de wens van gebruikers ingaat.

Ook zal er nu een wapenwedloop ontstaan waarbij adblockers weer zullen proberen om de advertenties op Facebook toch te blokkeren, net zoals spammers continu spamfilters proberen te omzeilen, zo waarschuwde hij gisteren.

En zoals voorspeld heeft Williams gelijk gekregen, want het nu verschenen filter zorgt ervoor dat ook de nieuwe manier van advertenties tonen op Facebook wordt geblokkeerd. Gebruikers van adblockers kunnen hun filterlijst updaten om het nieuwste “EasyList-filter” binnen te halen en zo advertenties op Facebook te blokkeren, maar het betreffende filter kan ook handmatig worden toegevoegd.

Williams waarschuwt dat Facebook mogelijk weer gaat proberen om ook dit adblockfilter te omzeilen, waardoor er een kat-en-muisspel ontstaat. Vervolgens zal de adblockgemeenschap weer met een tegenoplossing komen, zo voorspelt hij. “Voor deze ronde van het kat-en-muisspel lijkt het erop dat de muis gewonnen heeft”, aldus Williams.

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU en NAVO halen inmiddels wekelijks 10.000 economische migranten uit Afrika op

Poetin voorspelde de opkomst Islamitische Staat (IS) al in 1999