in , , , , , ,

U mag niets weten: Banken en betaaldiensten blokkeren rekeningen van antivaxers

The Mind Unleashed

Meerdere en betaaldiensten hebben de afgelopen tijd rekeningen geblokkeerd organisaties die volgens hen nepnieuws verspreiden over het coronavirus en vaccinaties.

Zeker acht invloedrijke internetkanalen is in de voorbije maanden de wacht aangezegd of zijn reeds afgesloten hun bankrekening of betaaldienst, meldt NRC woensdag na een rondgang.

Onder meer Viruswaarheid Willem Engel, uitgeverij De Blauwe Tijger en evangelist Jaap Dieleman hebben daarmee te maken gehad.” faciliteert geen initiatieven die actief complottheorieën en andere bewezen desinformatie verspreiden”, staat volgens de krant in een intern bericht.

“We richten ons dan vooral op de activisten, want de radicalen kunnen al via de Wwft (Wet ter voorkoming witwassen en financieren van terrorisme, red.) worden aangepakt.”

bevestigt de strekking van dat interne bericht. “dat is een uitgangspunt. We bekijken per geval of we een klant al dan niet accepteren”, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Triodos Bank weigert Viruswaarheid volgens NRC als klant. De bank schreef in een e-mail – die in bezit is van de krant – aan de actiegroep dat die “heeft opgeroepen tot confrontaties die haaks staan op onze waarden”.

Bij Triodos was niemand bereikbaar voor commentaar.

Betaaldienst Mollie zegde volgens NRC de samenwerking met ….

Lees verder bij de bron:  NU


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
white and red wooden house miniature on brown table

Opnieuw lagere hypotheekrente, hoe gek kan het worden?

white fur textile on red and white textile

Hou je vast: 24.000 kinderen in stadion vaccineren zonder aanwezigheid ouders