in

Universitair team VS waarschuwt: veranderen DNA kan grote gevolgen hebben, maar vaccins komen er toch aan

eb30b10f2bf7023ecd0b470de7444e90fe76e7d61db817439cf6c1 640 DNA

Pfizer heeft in samenwerking met het Duitse BioNTech een – inmiddels in Groot Brittannië goedgekeurd – Covid vaccin ontwikkeld dat met behulp van mRNA menselijke cellen programmeert tot het aanmaken van antilichamen.

Er wordt dus geen gebruik meer gemaakt van een verzwakt virus. Deze technologie wordt voor nu voor de eerste keer toegepast in vaccins. Alleen al hierom zijn de gevolgen volstrekt onvoorspelbaar.

Daar komt nog eens bij dat een universitair wetenschappelijk team in de VS waarschuwt dat de CRISPR technologie, waarmee genen worden veranderd, nog lang niet veilig en betrouwbaar is. Integendeel, uit experimenten is gebleken dat er allerlei onvoorziene fouten in het lichaam kunnen optreden, met potentieel enorme gevolgen, zelfs voor de volgende generaties.

Een wetenschappelijk team van de Universiteit van Columbia deed onderzoek naar de CRISPR technologie waarmee menselijke genen rechtstreeks kunnen worden geprogrammeerd, veranderd of verwijderd.

De studie werd gepubliceerd in het vakblad Cell. Het op zich loffelijke streven is om in de toekomst allerlei ziekten en aandoeningen te kunnen uitbannen.

Wetenschappers ontdekten tijdens experimenten met embryo’s dat het proberen te repareren van beschadigde genen die erfelijke blindheid veroorzaken, onbedoelde en ongewenste veranderingen teweeg brengt, met vaak het gedeeltelijk of zelfs geheel elimineren van het complete chromosoom (DNA) als gevolg.

Top instituten waarschuwen voor ‘potentieel gevaarlijke veranderingen’

In september concludeerde een internationale commissie die wordt gesponsord door de Amerikaanse National Academy of Medicine, de National Academy of Sciences en de Britse Royal Society dat de technologie waarmee genen worden bewerkt (gen-editingnog niet klaar is om op mensen te worden gebruikt, omdat de wetenschappers nog niet in staat zijn om precieze reparaties of aanpassingen uit te voeren zonder daarbij potentieel gevaarlijke veranderingen te veroorzaken.

Hoewel de nieuwe mRNA vaccins niet exact hetzelfde doen als het hierboven omschreven ‘knip en plakwerk’, komt de basistechnologie op hetzelfde neer: menselijke cellen worden rechtstreeks met geprogrammeerd genetisch materiaal (mRNA) gemanipuleerd, geactiveerd en mogelijk ook veranderd.

In het Pfizer/BioNTech vaccin wordt dat mRNA ook nog eens vervoerd door nano deeltjes (LNP’s), die eveneens nog nooit eerder zijn goedgekeurd voor gebruik in vaccins voor mensen. Minister Hugo De Jonge heeft letterlijk toegegeven dat dit ‘een risico’ is.

Wetenschappelijke consensus dat technologie nog niet veilig is

Het Crispr Journal publiceerde onlangs een paper met …

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Dictatorship

EU komt in actie: ‘Tijdperk van zelfregulering nepnieuws door sociale media is voorbij’

amazone1

EU handelsakkoord is rampzalig voor Amazonewoud