in

‘Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers zal geen stand houden bij rechter, in strijd met Europees recht’

PaliGraficas / Pixabay

Een verplichte verzekering tegen arbeidsongeschiktheid (aov) voor zelfstandigen gaat sneuvelen bij de rechter. De verzekeringsplicht is namelijk in strijd met het Europese recht.

Dat voorspelt Roos Wouters van de Werkvereniging, een belangenorganisatie voor ‘modern werkenden’, op grond van juridisch advies dat ze heeft ingewonnen.

De zzp-organisaties willen alleen een verplichte aov als die voor alle werkenden geldt.

De verzekering moet voorkomen dat zelfstandigen onverzekerd rondlopen zo de sociale zekerheid uithollen. Wouters ziet het eerder als pesterij, bedoeld om de zzp’er duurder te maken dan een werknemer.

Het Netwerk van Ondernemende Juristen heeft bekeken of het voorstel van de sociale partners spoort met het Europese recht. concludeert dat dit op verschillende punten niet het geval is.

verder bij de bron: \TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gevangenen vieren massaal Suikerfeest! Dienst Justitiële Inrichtingen lapt coronamaatregelen aan laars

Advocatenkantoor Peter R. de Vries lekte informatie naar crimineel Ridouan Taghi