in ,

Gevangenen vieren massaal Suikerfeest! Dienst Justitiële Inrichtingen lapt coronamaatregelen aan laars

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Ongelofelijk! Alles en iedereen moet zich aan de coronamaatregelen houden ‘om een nieuwe uitbraak te voorkomen’ en wat doen ze in de gevangenis? Lekker met vijftig man het Suikerfeest vieren! De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) meent kennelijk boven de wet te staan…

Kerken en moskeeën mogen maximaal dertig mensen verwelkomen. Als er iemand overlijdt krijgt diegene momenteel een héle sobere begrafenis. Allemaal vanwege de dreiging van corona.

Maar bij de penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel doen ze daar niet moeilijk over hoor! Nee, daar mogen zelfs vijftig man gezellig het Suikerfeest gaan vieren!

Die maatregelen zijn niet voor niks. Feit blijft gewoon dat een gevangenismedewerker ergens op de dag mogelijk iemand aantreft die hem zou kunnen besmetten. Raakt hij dan iemand aan in de gevangenis, dan is het zo gebeurd.

Premier Rutte is niet voor niets zo stellig en voorzichtig wat dit betreft. Toen er tijdens de persconferenties werd gevraagd of bedrijven weer open zouden kunnen als ze met een waterdicht plan kwamen, zei Rutte ook ‘nee’.

Er zouden namelijk ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Noodwet: RIVM mag voor coronabestrijding ‘tijdelijk’ GSM zendmastdata gebruiken

‘Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers zal geen stand houden bij rechter, in strijd met Europees recht’