in ,

Verschrikkelijk die opwarming: Zuid-Korea redt Chinese ijsbreker die op Antarctica vast zit

skeeze / Pixabay

Een Zuid-Koreaans onderzoeksschip heeft 24 Chinese arbeiders gered die gestrand zijn op een eiland in , het ministerie van de Zuid-Koreaanse oceanen dat op 24 januari is aangekondigd.

Het Chinese team bouwde de vijfde Antarctische onderzoeksbasis van het land op Onexpressible Island in Terra Nova Bay.

De arbeiders raakten gestrand toen de Chinese ijsbreker Xuelong, die verondersteld werd ze op te halen, op 19 januari op een ijsberg terechtkwam en volgens het Zuid-Koreaanse ministerie moest de ijsbreker terugkeren naar zijn basis op King George Island.

De tijdelijke faciliteiten op het eiland Inexpressible hadden slechts voldoende voorraden tot begin februari, dus de Chinese regering vroeg om hulp, zei het Zuid-Koreaanse ministerie.

De ijsbreker Araon, die het Jang Bogo Station in levert op ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Inexpressible Island, was op een onderzoeksmissie in het gebied.

Het kwam op 23 januari voor de kust van de Chinese basis aan en het team werd per helikopter naar het schip gebracht. De Araon vervoert het Chinese team begin februari naar .

Lees verder bij de bron: nature.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oeps, Japan erkent dat 40% van zijn economische gegevens “nepnieuws” is

Brussel wil schurkencontract sluiten met Zwitserland om het land de EU in te rommelen