in ,

En weer die opwarming: Het ijs op de Noordpool is eerder bevroren, waardoor tientallen schepen vastzitten

904585298 e95cf2f38c northpole

Meer dan twee dozijn vrachtschepen zitten vast in het Russische Noordpoolijs, wachtend op ijsbrekers die hen te hulp moeten komen, na een onnauwkeurige voorspelling van het Meteorologisch Instituut van het land, meldt The Telegraph.

Het scheepvaartverkeer op de noordelijke zeeroute is de voorbije jaren toegenomen doordat de winters snel opwarmen en de ijsbedekking afneemt, en Rusland in zijn Arctische havens investeert ter voorbereiding van een verdere boom.

Dit jaar zijn verschillende delen van de noordelijke zeeroute echter twee weken vroeger dan gewoonlijk dichtgevroren, waardoor veel schepen werden verrast.

Alexei Likhachyov – directeur-generaal van het Russische staatsbedrijf voor kernenergie Rosatom, dat de kernenergievloot van ijsbrekers van het land beheert – zei maandag dat zich onder de schepen ook schepen bevonden die onder de vlag van Hongkong en de Marshalleilanden voeren.

Hij gaf het Russische Meteorologisch Instituut de schuld van een prognose die het vroege ijs niet had voorspeld, in een commentaar aan lokale media.

Bedrijven die goederen verschepen via de noordelijke zeeroute boeken gewoonlijk van tevoren een ijsbreker van Rosatom om hun schip te begeleiden, maar deden dat deze keer niet omdat zij verzekerd waren van goed weer.

Sommige van de schepen die van Moermansk in het noordwesten van Rusland naar Tsjoekotka in het noordoosten varen, zijn al meer dan een week ….

Lees verder bij de bron: DissidentNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coronapas

Snapt u het nog: Grenzen verder open voor ‘asielzoekers’, tegen meer en verdere restricties voor Nederlanders

vaccination check 1634340223

OMT-lid komt tot besef: ‘Er is relatief nog weinig bekend over de veiligheid van het vaccin’