in ,

Verwacht men dat er binnenkort iets gaat gebeuren in de bankwereld?

6496196089 649fbe0d98 bank crash e1433833641847

Overal om je heen zie je de elite zaken versnellen en dat zal niet voor niets zijn.

Waarom zegt de dat ieder land binnen de Unie dat niet binnen twee maanden de bail-in wetgeving voor banken op orde heeft juridische maatregelen kan verwachten?

De landen die op een dergelijke manier worden bedreigd zijn onder andere en Frankrijk. Als je twee maanden vooruit spoelt vanaf dit moment dan zitten we in begin augustus. Het is duidelijk dat de alles tegen het eind van de zomer in kannen en kruiken wil hebben.

Is daar een speciale reden voor. Verwachten ze dat er iets heftigs zal gebeuren in september of daarna? Waarom al die haast?

De herinnering aan wat er gebeurde tijdens de laatste financiële crisis toen er een bail-out voor de banken volgde is vers. Een waanzinnig hoog bedrag aan werd aan de grote banken gegeven zodat ze niet zouden omvallen. Dat was toen al een doorn in het oog voor veel mensen.

Maak je borst maar nat want wanneer de volgende crisis op de stoep staat dan praten we niet meer over een bail-out van de banken, maar een bail-in.

Wat betekent nu eigenlijk een bail-in?

Om te voorkomen dat dat risico zich zou vertalen in een stijgende rente op staatsobligaties werd besloten om over te gaan op de bail-in. Niet langer zouden spaarders en achtergestelde obligatiehouders beschermd worden als een bank omvalt. Integendeel, iedereen met achtergestelde obligaties en alle spaarders met meer dan €100.000 op de bankrekening nemen voortaan ook grote verliezen. Dat hebben we in Cyprus en bij de nationalisatie van de SNS Bank in al gezien.

Jeroen , voorzitter van de Eurogroep, liet tijdens de bankencrisis van Cyprus het woord ‘template' (blauwdruk) vallen. Dit is de bevestiging daarvan, want met ingang van 2016 is het bail-in systeem ook op Europees niveau van kracht. In dit systeem vangen aandeelhouders én obligatiehouders de eerste klappen op als een bank omvalt, gevolg door de spaarders met meer dan €100.000 op de bankrekening.

Waar het gewoon uiteindelijk op neerkomt is simpelweg dat je geld nooit meer veilig zal zijn op een bankrekening in de Europese Unie.

Volgens een bericht op Reuters moeten Europese landen zoals Italië, Frankrijk en nog eens negen andere landen binnen twee maanden hun wetgeving op orde hebben om geld van de spaarders en obligatiehouders te kunnen pakken zonder hun toestemming of anders kunnen ze juridische maatregelen verwachten.

Dit is het lijstje van in totaal elf landen die nog twee maanden de tijd krijgen om de wetgeving aan te passen:

Bulgarije, Tsjechië, Letland, Malta, Polen, , Zweden, Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Italië.

Logisch nadenken zegt dan ook dat men wel degelijk iets verwacht op korte termijn in de bankwereld.

Lees verder via: Niburu.co

Photo by Byzantine_K cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15539964 68c2fe0ebe ben bot e1433832940678

Oud-minister Ben Bot wordt miljonair met lobbywerk voor Ghaddafi clan

8604002636 36ffe03239 vaccins

ZEMBLA: vaccins snel op de markt brengen voor grote winsten zonder onderzoek