in ,

Vijftigtal PinkRoccade-gemeenten valt over tariefsverhoging à 50%

4970997820 2f60057584 PinkRoccade1

Een vijftigtal gemeenten heeft grote moeite met de forse tariefsverhoging die hun softwareleverancier PinkRoccade Local Government deze zomer aankondigde. Het bedrijf zegt met veel van die gemeenten aan een oplossing te werken.

Tientallen procenten

PinkRoccade heeft op 11 juli aan zijn gebruikers een brief gestuurd over een ‘Aanpassing in product- en tariefstructuur per 1 januari 2015’. Het softwarebedrijf meldde dat de jaarlijkse tarieven met tientallen procenten omhoog moeten. Er is veel software ontwikkeld (iBurgerzaken en toebehoren) voor overheidsregelingen die inmiddels zijn vertraagd, waardoor die software nog niet op de markt is te brengen en er dubbele productlijnen in stand gehouden moeten worden.

Advocaat ingeschakeld

“In juli zijn we geconfronteerd met een tariefsverhoging van 40 tot 50 procent”, zegt de woordvoerster van de gemeente Gorinchem. “Gorinchem had ernstig bezwaar tegen die tariefsverhoging en is daar niet mee akkoord gegaan.” Gorinchem heeft een aantal andere gemeenten benaderd om te kijken of er samen actie kon worden ondernomen. “Toen bleek dat er een ander initiatief liep, waarbij al een advocaat was ingeschakeld. Daar heeft Gorinchem zich bij aangesloten.” Dat is de gemeente Elburg, wier advocaat PinkRoccade heeft gevraagd in overleg met de betreffende gemeenten tot een gezamenlijke oplossing te komen. Dat overleg loopt nog.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via PinkRoccade Healthcare

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4732928749 2a35e8df5b illegaal1

Voor de Nederlander gaat basisrecht op voeding en onderdak op de schop: Bed, bad en brood voor illegalen

8123106674 71f9fa6ab4 Orwell 1984 e14190644054351

Bizar, hoe geruisloos een Nederlandse controlestaat werd ingevoerd