Voor de Nederlander gaat basisrecht op voeding en onderdak op de schop: Bed, bad en brood voor illegalen

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 januari 2015 invoeren. Dit betekent de doodssteek voor onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 januari wordt doorgevoerd.

PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren. Deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.


De Raad van Europa heeft Nederland vandaag in een rapport op de vingers getikt: de overheid moet namelijk ook uitgeprocedeerde asielzoekers en ongedocumenteerde migranten opvangen.

Nederland schendt volgens het comité enkele basisrechten van illegalen, zoals het aanbieden van voedsel, kleding en onderdak. Zaken waar iedere burger recht op heeft.

Het rapport van de Raad van Europa gaat nu naar het Europese Comité van Ministers. Dat comité beslist uiteindelijk of Nederland het asielbeleid moet aanpassen. Deze beslissing wordt begin volgend jaar verwacht. Teeven wacht die beslissing af, laat hij in een reactie weten.

 

Foto via Flats!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close