in , , , , ,

VN: “klimaatvluchtelingen kunnen niet teruggestuurd worden”

climate 1544525056
TheDigitalArtist / Pixabay

De mensenrechtencommissie van de VN heeft bepaald dat het onrechtmatig is om mensen terug te sturen naar landen waar hun leven bedreigd wordt door de klimaatcrisis, zogenaamde klimaatvluchtelingen.

Volgens sommigen is de uitspraak een kantelmoment en zet het de deur open voor nog meer migratie naar het westen. Dat meldt The Guardian.

Het oordeel kwam er na de zaak van Ioane Teitiota, die bescherming van Nieuw Zeeland eiste nadat die verklaarde dat zijn leven in Kiribati in gevaar was.

Het IPCC voorspelde namelijk in het verleden dat het Pacifisch eiland in 2050 door de oceaan verzwolgen kan worden. De VN erkende dat zijn leven niet in onmiddellijk gevaar was en gaf de klager dus ongelijk.

De commissie zei echter wel dat landen de internationale mensenrechten kunnen schenden indien ze mensen terug zouden sturen naar plaatsen waar de klimaatsveranderingen effectief een dreiging vormen.

Een studie van de Wereldbank in 2018 zei dat 143 miljoen mensen uit Zuid-Azië, Sub-Sahara-Afrika en Latijns-Amerika risico lopen om klimaatmigrant te …..

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
b4f256d31fb50c81eb9c28dc 640 rechter e14218599419551

Oeps: Haga Lyceum-bestuur mag aanblijven, eis minister Slob onterecht

belasting 1543493804

Belastingdienst overtreedt alwéér de wet en alwéér schuldig aan machtsmisbruik