in ,

Belastingdienst overtreedt alwéér de wet en alwéér schuldig aan machtsmisbruik

Alexas_Fotos / Pixabay

Ondernemers met een besloten vennootschap klagen over een verplicht aangiftesysteem voor de belasting, waar ze ineens voor moeten betalen.

Waar ze voorheen gratis met een gebruikersnaam en wachtwoord via de site aangifte konden doen, moeten ze dat nu doen via “E-herkenning”. Daardoor moeten ze extra kosten maken, zeggen ze.

Wie een BV heeft kan sinds 1 januari van dit jaar alleen inloggen via E-herkenning. Daarvoor moet je een account aanmaken bij een van de zes commerciële aanbieders. De kosten zijn tussen de 45 en 50 euro per jaar.

Emeritus hoogleraar belastingrecht Zwemmer van de Universiteit van Amsterdam maakt zich kwaad en spreekt van “machtsmisbruik” door de Belastingdienst.

Volgens hem is het systeem ook onwettig, omdat het dus nog niet goedgekeurd is door de Tweede Kamer.

“De overheid hoort te zorgen voor een gratis veilige digitale omgeving waar ondernemers aangifte kunnen doen. Het is toch van de gekke dat ik als ondernemer een commerciële partij in de arm moet nemen om aangifte te doen. Het is principieel onjuist, dat het geld kost om aan je fiscale verplichtingen te doen.”

Regeringspartijen ChristenUnie, CDA, VVD en D66 vinden dat de Belastingdienst, net als bij eerdere affaires, over de …..

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Het ziet er naar uit dat de belastingdienst in handen is van de nederlandse deepstate. Amerika heeft/had ook zo’n instituut, de IRA, onder de vleugels van de Fed en met hoofdkantoor in PuertoRico. Trump is bezig met de voorberiding de fed te ontmantelen, en daarmee ook de werking van de ira. Een nieuw belastingsysteem staat klaat op papier, voor na de election.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

VN: “klimaatvluchtelingen kunnen niet teruggestuurd worden”

China bevestigt: coronavirus is van mens op mens overdraagbaar