in , , , ,

Vorming EU leger onder Duitse leiding in alle stilte begonnen

1 EU Army NATO

‘Het Vierde Rijk', zoals de in de maak zijnde Europese Superstaat door sommige criticasters wordt genoemd, begint steeds meer vorm te krijgen nu de EU in alle stilte is begonnen met de vorming van een Europees leger. Brisant: uitgerekend het Duitse leger zal daar een centrale rol in spelen en leiding aan geven. Al in juni worden de eerste Roemeense en Tsjechische legeronderdelen geïntegreerd met de Duitse Bundeswehr. Daarna volgen de Scandinavische strijdkrachten. Twee Nederlandse brigades zijn reeds onderdeel van een Duitse divisie. De EU gaat ondertussen verder met de oprichting van een gezamenlijk militair hoofdkwartier.

De Roemeense 81e gemechaniseerde brigade wordt volgende maand onderdeel van de Division Schnelle Kräfte (DSK) van de Bundeswehr. De 4e Tsjechische snelle interventietroepen, die in Afghanistan en Kosovo zijn ingezet en de speerpunt van het Tsjechische leger zijn, worden bij de 10eDuitse pantserdivisie gevoegd. Daarmee volgen ze twee Nederlandse brigades, die al enige tijd deel uitmaken van de Duitse DSK eenheden.

‘De Duitse regering laat daarmee zien dat ze bereid is de leiding te nemen bij de Europese militaire integratie, ook als anderen dat nog niet zijn,' gaf Carlo Massale, professor Internationale aan de Bundeswehr Universiteit in München, als commentaar.

Europese ‘mini' legers onder Duitse leiding

Onder het ‘Raamwerknaties concept', dat werd ontwikkeld door de Stichting en Politiek, de denkfabriek van de regering in Berlijn, werkt in alle stilte aan de opbouw van een netwerk van Europese ‘mini legers', die onder Duitse leiding staan. Die zouden daardoor efficiënter kunnen opereren.

Zo zullen de Roemeense en Tsjechische eenheden door integratie met de Duitsers hetzelfde opleidings- en trainingsniveau krijgen. Als voordeel voor de Nederlanders wordt genoemd dat wij al sinds 2011 geen eigen tanks meer hoeven te hebben, maar op die van Duitsland kunnen vertrouwen. De bevelhebber van de Nederlandse 43e gemechaniseerde eenheid in Oldenburg, die onder de 10epantserdivisie van de Bundeswehr valt, verklaarde dat ‘nog vele, vele landen' op dezelfde wijze met het Duitse leger willen samenwerken.

Europees leger moet EU-Superstaat onomkeerbaar maken

In politiek opzicht wordt de vorming van deze pan-Europese minilegers verantwoord door ze als een ‘bijdrage in de Trans-Atlantische lastenverdeling' voor te stellen. Het achterliggende grotere politieke doel is dat een Europees leger het verdere uiteenvallen van de EU moet voorkomen, en de integratie naar een Europese Superstaat onomkeerbaar moet maken – precies waar de Britse militaire leiding al jaren voor heeft gewaarschuwd, en wat één van de redenen van het is geweest.

De EU-plannen voor de oprichting van een gezamenlijk militair hoofdkwartier, die tijdelijk werden bevroren door de Britse bezwaren, worden deze maand dan ook weer opgepakt. De komst van een Military Planning & Conduct Capability (MPCC) binnen de EU militaire staf, waar alle 28 lidstaten in maart mee akkoord gingen, is op papier al afgerond.

De directeur-generaal van deze EU militaire staf, die onder politieke controle staat van het Politieke- en Veiligheid Comité, gaat vervolgens leiding geven aan drie EU trainingsmissies in de Centraal Afrikaanse Republiek, Mali en Somalië. Tevens worden de reeds bestaande ‘EU strijdgroepen' (EUBG) versterkt, zodat ze in staat zijn om onafhankelijk militaire operaties uit te voeren. (2)

Bronnen:

(1) Anonymous
(2) Breitbart

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
macron piramide 300x163

Wie financierde de campagne van Rothschild-bankier Emmanuel Macron?

2002 Angela Merkel

Merkels CDU in 2002: Nog meer immigratie zal burgeroorlog veroorzaken