in ,

Vragen over je aangifte? Succes! Nog langere wachttijden Belastingtelefoon door onervaren medewerkers

belastingdienst scr1

Wie de komende tijd de Belastingtelefoon belt met vragen over zijn aangifte, kan te maken krijgen met langere wachttijden.

De staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen schrijven dat aan de Tweede Kamer.

De Belastingtelefoon heeft ongeveer net zo veel medewerkers beschikbaar als vorig jaar, maar ze zijn gemiddeld minder ervaren.

Vanaf 1 maart, aanstaande zondag, kan iedereen weer aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat is voor de Belastingtelefoon een drukke periode.

“Om het beoogde bereikbaarheidsniveau te realiseren, wordt de Belastingtelefoon maximaal opgeschaald”, schrijven de bewindspersonen, maar “door nieuwe instroom zijn de huidige medewerkers minder ervaren dan vorig jaar”.

Er zijn het afgelopen jaar 1200 nieuwe medewerkers ingewerkt op een totaal van 2100.

Daarnaast duren de telefoontjes steeds langer door meer “weerstand” tijdens de gesprekken. Burgers voelen zich onjuist behandeld door de fiscus en laten dat weten aan de telefoon.

Al met al kan dat, vooral in het begin van de aangifteperiode, langere wachttijden tot gevolg hebben, waarschuwen Vijlbrief en Van Huffelen.

Vorig jaar belden bijna 630.000 mensen tevergeefs met de Belastingtelefoon. Zij kwamen er niet doorheen, omdat de wachtrijen vol waren.

Op het totaal van meer dan 12 miljoen telefoontjes is dat ongeveer vijf procent. Volgens de staatssecretarissen hebben veel van die mensen ….

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4156900185 2b5f99d152 amsterdam1

Geld zat: Agenten van Clownstown aan de Amstel worden door virtual reality bewust van ‘etnisch profileren’

26396603837 0f45ff1384 noord korea

Eerste bevestigde Coronavirus-patiënt in Noord-Korea doodgeschoten, probleem opgelost…