in , , ,

NL doet niet aan EU recht, gevolgen voor miljoenen: Gepensioneerden eisen jarenlang gemiste verhogingen op

4561704

Van miljoenen Nederlanders zijn al jarenlang de pensioenen niet meer verhoogd, maar volgens Europees recht zou dat niet deugen.

Vijf gepensioneerde deelnemers van het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) laten het er niet bij zitten en hebben het fonds gedagvaard om hun gemiste indexatie alsnog op te eisen.

Dat bevestigt hun advocaat Hans van Meerten na berichtgeving van het consumentenprogramma Kassa.

Volgens Van Meerten, ook hoogleraar Europees pensioenrecht aan de Universiteit Utrecht, moeten opgebouwde pensioenrechten worden beschouwd als eigendomsrechten.

Die moeten waardevast zijn en dienen dus elk jaar gecorrigeerd te worden voor de inflatie, maakt hij op uit onder meer een eerdere uitspraak van het Europese Hof in Luxemburg.

De zaak zou grote consequenties kunnen hebben. Van Meerten zegt dat de Nederlandse pensioenwet op dit punt eigenlijk in strijd is met Europese regels.

Als hij via de gang naar de rechter gelijk krijgt, zouden miljoenen Nederlanders voor in totaal miljarden euro’s aan claims kunnen gaan indienen bij pensioenfondsen.

Per persoon zou het zomaar om tienduizenden euro’s kunnen gaan.

Ook zou de uitspraak gevolgen kunnen hebben voor de hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel, waaraan al een hele tijd wordt …..

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2172165

Heb vertrouwen in de medische wereld: Fouten gemaakt bij zeker één op de vijf ziekenhuispatiënten

5073359

Misschien is het plan nog geraffineerder dan wij dachten