in , , ,

Vrouw belaagd Politie en breekt arm, DENK wil alles uit de kast halen in eeuwige slachtofferrol

geralt / Pixabay

Een van de vrouwen betrokken bij het incident op de Kanaalstraat van afgelopen dinsdag heeft haar arm gebroken. Dat blijkt na mondelinge vragen van Mahmut Sungur, fractievoorzitter van DENK. De vrouw wil aangifte gaan doen.

Het is dinsdag korte tijd zeer onrustig geweest in Lombok nadat de moest optreden in de Kanaalstraat. Omstanders keerden zich tegen de politie toen agenten op een melding van overlast afkwamen en tot een arrestatie wilden overgaan. Er vielen over en weer klappen. Uiteindelijk waren er vier arrestaties.

https://twitter.com/adrianus1335/status/1118203371343765504

Rond 14.45 uur gingen twee agenten naar de Kanaalstraat na een melding over een vrouw die werd lastig gevallen. De agenten troffen een man aan die vermoedelijk bij het incident betrokken was geweest. Bij controle van zijn gegevens bleek dat deze man gesignaleerd stond voor een nog uit te voeren taakstraf. Daarop werd besloten de man aan te houden.

Toen de de man naar de grond werkte begonnen tientallen omstanders zich met de arrestatie te bemoeien. Daarbij werd er geduwd, geslagen, geschopt en getrokken. De agenten trokken hun wapenstok en sloegen en schopten enkele omstanders.

Gebroken arm

Sungur meldt dat een van de vrouwen een gebroken arm heeft overgehouden aan het incident. “Er waren in totaal drie vrouwen betrokken bij het incident”, stelt Sungur. “De vrouw met de lichtkleurige hoofddoek kreeg een knietje en een stomp en een andere vrouw met blauwe hoofddoek heeft haar arm gebroken.”

De vrouw was donderdag aanwezig in de raadzaal toen de mondelinge vragen werden gesteld. Sungur stelt dat alle drie de vrouwen aangifte willen doen voorval.

De fractievoorzitter van Denk vindt dat de de agent buitenproportioneel geweld gebruikte door de vrouw een knietje in haar onderbuik en een stomp in haar gezicht te geven. Burgemeester Jan van Zanen stelde dat het belangrijk was om het incident in zijn totaliteit te beoordelen. “Zonder aan de heftigheid van de beelden af te doen is het belangrijk om pas een oordeel te vellen over de situatie als het totale beeld duidelijk is. De is belaagd en mishandeld.”

Onderzoek

Twee vrouwen bleven zich volgens Van Zanen ondanks de waarschuwing met de aanhouding bemoeien. “Een van de vrouwen trok aan de uitrusting van de agent en zag de politie zich genoodzaakt om geweld te gebruiken. De politie zal zoals gebruikelijk de inzet geweld evalueren.”

De politie stelt een onderzoek in naar het hinderen en mishandelen van de agenten. Zo is de politie nog op zoek naar meerdere betrokkenen zodat zij zich kunnen verantwoorden voor hun rol bij het incident. De politie laat weten dat ze het geweld, dat ze zelf hebben gebruikt, ook gaan evalueren.

In die evaluatie worden ook de beschikbare videobeelden incident meegenomen. Getuigen worden gevraagd zich te melden, net als mensen die meer beelden hebben van het incident.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

Die eeuwige slachtofferrol begint nu toch wel annoying te worden.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In 6 maanden tijd heeft de EU “stiekem” een nieuw ‘EU-defensiefonds’ opgericht, miljarden voor wapenwedloop

Toeval mensen, gewoon toeval: cijfers Klimaatakkoord ná EU-verkiezingen openbaar