in

VS moet stoppen met wapenleveranties aan Al Qaida

Congreslid Tulsi Gabbard deed vorige week een boekje open op CNN over wapenleveranties aan terreurgroepen in Syrië door de Amerikaanse regering. “Amerikaanse wapens komen in handen van onze vijand, Al Qaida, Al Nusra en andere extremistische groeperingen. Zij zijn onze gezworen vijand en vielen ons aan op 911. Tegelijkertijd steunen we hen met wapens om de Syrische regering omver te werpen”.

In het CNN programma The Situation Room, plaatste ze haar vraagtekens bij de werkwijze van de Amerikaanse regering in het omver werpen van leiders die ze niet zint. “Wat er is gebeurd in Irak met Saddam Hussein en in  met Gadaffi moeten we niet herhalen. Deze landen zijn in een chaos terecht gekomen en overgenomen door terroristen. Dit als gevolg van acties door de Verenigde Staten en haar partners”. Je vijand willen verslaan en hem tegelijkertijd voorzien van wapentuig is volgens Gabbard niet uit te leggen.

Dat de regering van de VS en haar inlichtingendienst CIA inderdaad terreurgroepen als Al Qaida en Al Nusra heeft ondersteund werd pijnlijk duidelijk in mei van dit jaar. De organisatie Judicial Watch kreeg na een geheime documenten in handen van de Amerikaanse Defensie Inlichtingendienst. Hieruit valt op te maken dat islamistische opstandelingen steun ontvingen van westerse militairen en hun bondgenoten. In het document wordt tevens de oprichting van een ‘Islamitische Staat’ voorspeld door het samengaan van terroristische organisaties in Irak en Syrië. Met andere woorden; De VS stond aan de wieg van IS en ziet de terreurgroep als aanwinst in de strijd tegen het regime in Syrië.

Lees verder bij de Bron: wordt het toch nog gezellig

Photo by silverfox09


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
frank
5 jaren geleden

Niet alleen in dit geval [Syrië] stond de VS aan de wieg en oprichting van IS -en zag de VS de terreurgroepen als aanwinst in de strijd tegen het regime in Syrië. Ook in vele andere smerige oorlogen was de VS aanwezig met het leveren van Wapens en onrust. De Vs is een experts in chaos creëren. om deze vervolgens te bestrijden met eigen wapens en eigen jonge mensen bij miljoenen de dood injagen, Dit was ook al zo in de WOII en WOI. En voorts alle vieze spelletjes in Zuid Amerika en in Zuid Oost Azië, Dit krijg je er van als je een klein aantal criminelen [die nog niet opgeruimd zijn] -als adviseur gebruikt. Die snor zat goed.

Leo
5 jaren geleden

Een Bom op de fabrieken van Lokheed Martin in Bethesda, Maryland, Verenigde Staten. Om het af te leren

Frans
5 jaren geleden

Wapenindustrie in de VS. Dat is de hoofdmoot van hun Economie.
Leven van ellende van anderen dus

Simon
4 jaren geleden

.Ik voorzie over een niet al te lange tijd een gigantische class tussen Europa [Rusland] en de USA.
De US maakt van de wereld en enorme munitieopslagplaats

We leven in vreemde tijden, blik op een weekje nieuws

Een vraag aan ieder die ons land naar de ondergang ziet gaan