in ,

VS zet nucleair geschikte B-52-bommenwerpers in … om ‘mogelijke aanvallen door door Iran gesteunde milities’ af te schrikken?

white and blue airplane flying in the sky during daytime

De Amerikaanse luchtmacht heeft B-52 zware bommenwerpers ingezet in het Midden-Oosten in een “defensieve” beweging om “agressie af te schrikken”, zei het Pentagon, terwijl militaire functionarissen een “potentiële aanval” hype door Iraakse milities die door Iran worden gesteund.

Een paar B-52H Stratofortresses werden op een “korte termijn, non-stop missie” over het Midden-Oosten gestuurd vanuit hun basis in Barksdale, Louisiana, kondigde US Central Command donderdag aan en zei dat de inzet is “bedoeld om agressie af te schrikken” evenals de gevechtsvliegtuigen ‘snel integreren’ met ‘meerdere regionale partners’.

“Potentiële tegenstanders moeten begrijpen dat geen enkel land op aarde meer bereid en in staat is om snel extra gevechtskracht in te zetten in het licht van elke agressie”, zei CENTCOM-commandant generaal Frank McKenzie.

Terwijl CENTCOM weigerde te noemen welke tegenstander het hoopte te ‘afschrikken’ , evenals het exacte gebied waar de bommenwerpers zouden opereren, komt de inzet te midden van berichten dat gewapende groepen in Irak een aanval voorbereiden op Amerikaanse troepen met steun van Teheran. 

Volgens een militaire functionaris die door Politico wordt aangehaald , heeft het Pentagon “verontrustende indicatoren gezien van mogelijke voorbereidingen voor aanvallen” door de milities. De ambtenaar heeft echter niet gedetailleerd wat duidde op een aanstaande aanval en merkte op dat de inzet “niet aanstootgevend van aard is “.

“Er is hier geen plan om in actie te komen, er is een plan om een ​​sterke verdedigende houding uit te beelden die een potentiële tegenstander een pauze zou geven” , zeiden ze.

Hoewel het Pentagon vorig jaar een arsenaal aan lucht- en marinemiddelen naar de regio stuurde toen president Donald Trump een “maximale druk” -campagne op Teheran opvoerde en herhaaldelijk waarschuwde voor een op handen zijnde aanval, zijn er de afgelopen maanden minder implementaties geweest. 

Met de moord op een vooraanstaande Iraanse nucleaire wetenschapper vorige maand, zijn de spanningen echter opnieuw toegenomen, waarbij Iran beweerde dat de VS en Israël betrokken waren bij de moord en zwoer wraak te nemen. 

Binnen enkele uren na de moord werd gemeld dat het Pentagon een aanvalsgroep voor vliegdekschepen – een zwaarbewapende marine-eenheid inclusief vliegdekschepen en geleide-raketvernietigers – naar de Perzische Golf stuurde, hoewel het volhield dat de inzet geen verband hield met de moord.

De hernieuwde zorgen volgen ook op de berichten vorige week dat Washington binnenkort diplomatiek personeel van zijn ambassade in Bagdad zou terugtrekken, waarbij ambtenaren vreesden dat lokale gewapende groepen wraak zouden willen nemen voor de Amerikaanse drone-aanval die de Iraanse Quds Force-commandant Qassem Soleimani afgelopen januari heeft gedood. .

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
48097642061 0ba149302f b hugo de jonge

Het verzet binnen het CDA werd te groot – Hugo de Jonge niet langer lijsttrekker

teal skyscrapers

Midden 2021 definitief besluit over digitale euro-valuta, volgens ECB