in , , ,

Waar heeft die pandemie zich toch verstopt?

corona leugens rutte banner

Vandaag heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek de aantallen overlijdens van 2020 in Nederland bekend gemaakt, met vermelding van de doodsoorzaak.

Er is in 2020 spraken van een lichte oversterfte in vergelijking met 2019. Die oversterfte wordt toegedicht aan , maar daar zijn nogal wat kanttekeningen bij te maken.

Ten eerste moet het sterftecijfer worden aangepast aan de groei van de bevolking en aan de hogere gemiddelde leeftijd van de bevolking. Daarbij moet worden bedacht dat 2019 juist een jaar was met een forse ondersterfte die waarschijnlijk verband houdt met de oversterfte in 2018.

Ook is nog van belang dat in maart 2020 veel mensen zijn overleden in ziekenhuizen, gewoonweg omdat ze op dat moment nog niet goed wisten hoe patiënten te behandelen. De beademingsapparaten hebben in plaats van mensen te redden, vele overlijdens veroorzaakt.

Laten we eens naar wat grafieken kijken:

cbs

 

cbs2

U ziet dat veruit de meeste mensen overlijden aan kanker en aan hart- en vaatziekten.

In 2020 overleden 168 678 inwoners van Nederland, van wie ruim 20 duizend met opgegeven oorzaak covid-19.

Het aantal overledenen was in 2020 16,8 duizend hoger dan in 2019, toen 151 885 mensen overleden.In 2020 nam de sterfte vooral toe onder de ouderen, vooral als gevolg van het vermeende nieuwe coronavirus. De sterfte aan andere doodsoorzaken nam tegelijkertijd af.

En ik denk dat we hier bij de kern van de zaak aankomen: Hoe wordt bepaald wat de overlijdens oorzaak is! We kennen allemaal de vele verhalen en verklaringen die hieromtrent de ronde doen.

Zelf heb ik aan den lijve kunnen ondervinden hoe een schouwarts zonder verblikken of verblozen en vooral zonder enig onderzoek opschrijft dat mijn vader 4 dagen ziek is geweest van covid-19 en daaraan is overleden. Terwijl hij in werkelijkheid aan een hartaanval is overleden.

Kijk maar even naar de officiële richtlijnen van de WHO:

Classificatie en codering COVID-19 volgens richtlijnen WHO

Nieuwe ICD-10-codes voor COVID-19:

  • U07.1 COVID-19, virus geïdentificeerd
  • U07.2 COVID-19, virus niet geïdentificeerd
  •  Klinisch-epidemiologisch gediagnosticeerde COVID-19
  • Waarschijnlijk COVID-19
  • Vermoedelijke COVID-19

Hoewel beide categorieën, U07.1 (COVID-19, virus geïdentificeerd) en U07.2 (COVID-19, virus niet geïdentificeerd), geschikt zijn voor doodsoorzaakcodering, wordt erkend dat in veel landen de laboratoriumbevestiging van COVID-19 níét wordt vermeld op het doodsoorzaakformulier.

Bij gebrek aan dit detail wordt aanbevolen, alleen voor gebruik in de doodsoorzaakregistratie, om COVID-19 voorlopig te coderen als U07.1, tenzij dit wordt vermeld als ‘waarschijnlijk' of ‘vermoedelijk'. In dat geval wordt de doodsoorzaak gecodeerd als U07.2.

Definitie overlijden aan COVID-19
Om COVID-19-sterfte goed in kaart te brengen wordt voor statistische doeleinden een overlijden als gevolg van COVID-19 gedefinieerd als een overlijden aan een klinisch compatibele , in het geval van bevestigde of vermoedelijke/waarschijnlijke COVID-19, tenzij er een duidelijke andere doodsoorzaak is die niet gerelateerd kan zijn aan COVID-19 (bijvoorbeeld lichamelijk letsel door een ongeluk). Er mag geen periode van volledig herstel van COVID-19 zijn tussen ziekte en overlijden.

Wat hier dus eigenlijk staat is dat ‘vermoedelijk' al volstaat om covid-19 als doodsoorzaak te noteren. En zelfs zonder onderzoek naar de oorzaak al mag worden opgeschreven dat het virus geïdentificeerd is.

In het geval van mijn vader is er geen ‘waarschijnlijk' of ‘vermoedelijk' opgeschreven, dus zou mijn vader, als ik het formulier niet in beslag had genomen, als U07.1 COVID-19 zijn geregistreerd.

We mogen gerust concluderen dat de registratie van de vermeende covid-19 overlijdens met een grote korrel zout genomen kan worden.

 

 

 

Op de site van het CBS staat overigens de nuancering die u nooit leest in de krant of ziet bij de nos:

Het jaarlijks aantal overledenen laat, onder invloed van de vergrijzing en een groeiende bevolking, al decennialang een geleidelijke toename zien. In 1950 waren in ons land ruim 770 duizend inwoners van 65 jaar of ouder (8 procent van de bevolking), in 2000 was dit opgelopen tot ruim 2,1 miljoen (13 procent) en in 2020 is dit verder gestegen tot bijna 3,4 miljoen (19,5 procent). Het aantal 65-plussers steeg vanaf 2011 sterk, omdat toen de eerste babyboomers 65 jaar werden. Mensen met een hogere leeftijd hebben een grotere kans om te overlijden dan jonge mensen, dus met de vergrijzing van de bevolking neemt ook het aantal overledenen toe.

 

Ik laat u nog wat plaatjes zien:

2000 2

 

Deze was bedoeld om u schrik aan te jagen. U ziet dat de lijn in 2020 een ‘scherpe' beweging omhoog maakt. Maar als we de nuance gaan toepassen, dan ziet dat zelfde plaatje er zo uit:

 

gewogen

 

En dan blijkt deze verschrikkelijke ‘pandemie' niet meer dan een rimpeltje te zijn.

Mensen, ik verzin dit niet. Dit komt van de site van het CBS!

 

Nog een paar berekeningen van mijzelf:

oorzaak

We zien dus een zeer forse afname van overlijdensregistraties door hart- en vaatziekten, zenuwziekten en ademhalingsziekten. Bij zelfmoord zien we een stijging. U kunt zelf wel bedenken waarom.

Bij kanker zien we ook een stijging. De verklaring hiervoor is dat vele kankerpatiënten niet de zorg hebben gekregen die ze nodig hadden omdat de ziekenhuizen leeg moesten blijven voor eventuele covid-19 patiënten.

De IC bezetting is in 2020 de laagste geweest sinds heel veel jaren. Er was geen plaats, tijd en aandacht voor mijn neef Leon van 40 jaar en mijn vriendin Mary van 50 jaar en zij hebben het overheidsbeleid niet overleefd……

Het CBS schrijft:

Zo werden er minder complexe kankeroperaties uitgevoerd (onder andere als gevolg van het tijdelijk stopzetten van de bevolkingsonderzoeken naar onder andere darm- en borstkanker), gingen er minder mensen met kanker naar de en zagen oncologen meer mensen met verder gevorderde uitzaaiingen.

Ook werden er minder mensen gezien met een hart- of herseninfarct, wat volgens de SKR te wijten zou kunnen zijn aan om met klachten tijdig medische hulp te zoeken. Ook werden er minder transplantaties uitgevoerd (SKR, 2021).

Dergelijke factoren kunnen leiden tot een hogere sterfte aan andere doodsoorzaken dan COVID-19, maar óf en in welke mate uitgestelde zorg tot extra sterfte heeft geleid is niet te zeggen op basis van de beschikbare data.

Deze passage vond ik ook heel opmerkelijk:

Lees verder bij de bron:CommonSenseTV

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e1d4424d53ac14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714a74287bdc964a 640 lockdown

Nieuw-Zeeland in lockdown na eerste lokale coronageval in 170 dagen: ‘Praat niet met je buren’

CO2 1557912201

De tegenstrijdigheden van de klimatariërs, een eco-sekte die de wereld wil omvormen