in ,

Waarom leent Amerika geld als een malle alsof de wereld vergaat?

e83cb7072ff5013ecd0b470de7444e90fe76e7d610b1164692f7c1 640 US money

Tot nu toe speelde eigenlijk altijd scenario’s waarbij overheden zich ogenschijnlijk druk maakten om het terugbetalen van staatsschulden. 

Maar, in Amerika is de politiek het na wederom een record begrotingstekort zo goed als unaniem met elkaar eens dat steeds meer lenen de beste optie is.

Wij horen onze overheid altijd met het vingertje omhoog roepen dat wij met z’n allen de staatsschuld terug moeten dringen. Dat is belangrijk volgens onze leiders, hoewel het fenomeen staatsschuld eigenlijk iets is dat helemaal niet hoort te bestaan.

Wanneer een soeverein onafhankelijk land haar eigen geld uitgeeft, dan hoeft het uiteraard nooit geld te lenen. Het kan dan op een gegeven moment misschien best wat geld tekort komen omdat er veel dingen in het buitenland worden gekocht, maar in plaats van lenen, kan het dan wat geld bijdrukken. Het ergste wat er dan kan gebeuren is dat de valuta internationaal gezien wat minder waard wordt, simpelweg omdat door het bijdrukken de valuta als het ware wordt verdund.

Maar, aangezien landen geen eigen geld mogen uitgeven, omdat dit recht is voorbehouden aan de Powers that be via hun stelsel van centrale banken waarmee ze de wereld in een permanente schuldgreep houden, moeten overheden geld lenen als ze tekort komen.

Niemand die daar vraagtekens bij zet. Niemand die zegt: “Wat is dit voor achterlijk systeem?”. Niemand die zegt: “Waarom schoppen we die centrale bankiers niet het land uit en geven we ons eigen geld uit? “.

Er is geen overheid die hier wat aan durft te doen, simpelweg omdat ze als de dood zijn. Letterlijk als de dood, want diegenen die wel geprobeerd hebben het geld monopolie van dePowers that be te doorbreken zoals JFK en Gaddafi leven allang niet meer.

Niemand mag en kan ontsnappen aan de controle van de Powers that be:

Michael Rothschild: Op het wereldtoneel gebeuren dingen niet bij toeval: iemand zorgt ervoor dat ze plaatsvinden. Laat ik iedereen uit de droom helpen. De wereldgebeurtenissen worden in scene gezet en geleid door de mensen die het geld in handen hebben.

Mayer Amschel Rothschild: “Laat mij het geld uitgeven en controleren van een land en het zal mij een biet zijn wie de wetten maakt”.

En zo kan het dat een “vrij en onafhankelijk” land als Amerika een schuld heeft die zo groot is dat deze waarschijnlijk niet op rekenmachine past.

Het fiscale jaar is net afgesloten in Amerika en de schuld is wederom gestegen tot het fenomenale bedrag van 21,52 trillion dollars, hetgeen bij ons 21,52 biljoen dollar is. Een biljoen is 1000 miljard, maal 21,52 is 21.520 miljard dollar schuld. De Amerikaanse staatsschuld is meer dan 75 keer de totale Nederlandse begroting. 

De Amerikanen hebben het afgelopen jaar 553 miljard dollar alleen al aan rente op de staatsschuld betaald. Een rentebedrag dat groter is dan de totale Nederlandse begroting.

Sinds 2005 is de Amerikaanse staatsschuld bijna verdrievoudigd, een fenomenale stijging in slechts 13 jaar, zoals te zien in de volgende grafiek.

xxx

En nu gebeurt er iets heel merkwaardigs in Washington en omstreken. Ook de komende jaren zal de schuld door alle plannen van Trump nog veel verder stijgen en het interesseert eigenlijk helemaal niemand.

Een artikel bij Bloomberg heeft deze week als titel: Begrotingstekort stijgt tot in de hemel? So what? Is de mening waar iedereen in Washington het over eens is.

Met andere woorden, er zal nooit of te nimmer iets afbetaald gaan worden en we laten de schulden volledig uit de hand lopen.

Dit is toch wel vrij uniek en daarom de moeite waard om je af te vragen waarom er nu een stemming heerst van: “Na ons de zondvloed”.

Lees ook eens verder bij de bron: Niburu.co

https://jdreport.com/big-reset-bereid-je-voor-op-het-ondenkbare/

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
failliet italie einde van euro

Daar gaan we weer, de Eurocrisis: Italië besmet de Europese Unie

en weer een verdrag ingerommeld e1539078361389

Je verwacht het niet: Het handelsverdrag met Canada (CETA) verstoort onze landbouw, rund- en varkensvlees