in

Wat gebeurt zoal met Europees onderzoeksgeld?

De bekende onderzoeks- en campagnegroep Corporate Europe Observatory (CEO) en Global Health Advocates, een internationale ngo die ijvert voor ontwikkeling en tegen armoede, brengen twee grondige studies uit over de manier waarop Europees publiek onderzoeksgeld veel meer de private winsten van ondernemingen dan het publiek welzijn bevordert.

Via ‘publiek-private partnerships’  kunnen bedrijfslobbys aan zeer aanzienlijke subsidies van het directoraat-generaal Research & Innovation van de Europese Commissie geraken, maar daar staan zeer weinig onderzoeksprestaties tegenover.

 In More private than public: the ways Big Pharma dominates the Innovative Medicines Initiative  wordt aangetoond dat van de 2,6 miljard € onderzoeksgeld voor de farmaceutische industrie in de periode 2008-2020 het grootste deel niet ging naar dringende noden (voorbereidheid op epidemies, /AIDS, tropische ziekten…) maar naar commercieel meer winstgevende projecten.

 

De tweede studie, Research & destroy: the factories of the industrial bioeconomy threaten the climate and biodiversity  gaat over de agro-business, bosbouw, de chemische en biotechnologische industrie en de fossiele brandstofsector. Een -onderzoeksbudget van ongeveer één miljard € kon door de industrie naar eigen inzichten aangewend worden.

Maar, zo lezen we in het rapport, het resultaat is dat de voorgestelde technologieën “onbeperkte hoeveelheden biomassa uit bossen en de bodem willen halen, en op die manier een risico betekenen voor de opslag van koolstof, voor de biodiversiteit en de voedselvoorziening”.

Wie deze lijvige doorwrochte brochures doorbladert ziet dat het niet ontbreekt aan deskundigheid bij kritische onderzoeksgroepen om officieel beleid door te lichten. Sociale en ….

Lees verder bij de bron: andereuropa.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zeg Nee tgen de EU !!!! NEXIT
1 jaar geleden

Precies wat hier altijd al gezegd is: de EU is opgezet door banken en corporaties. Wie zijn hier de grote schuldigen dat het zo fout is gelopen? Dat zijn de regeringen die namens de burgers handelden. Zij hebben de burgers op een gruwelijke manier verraden. Das is niet een ongelukje …

Bij problemen van de banken (Griekenland) mochten de burgers de banken betalen. Maar alle subsidies gingen naar de corporaties. Het is schandalig dat daar de gezondheid industrie (lees pharma industrie) voorop stond. Die industrie die zo crimineel is als maar kan zijn. En die voor heel veel geld dan ook nog eens gif levert (chemotherapie).

Je weet gewoon niet waar je moet beginnen om orde op zaken te stellen. Banken , multnationals, overheden …. het is een grote criminele bende.

We moeten zo snel mogelijk weg uit deze EU mensen …. Dit gaat nooit meer goed komen.
Dus Frans: kom naar naar huis.

NL=EU=NWO=Rothschild CS=NEVER !!!
1 jaar geleden

De burgers weten al jaren dat de EU een totale mislukking is. En zij hadden daar niet zoveel tijd en dikke rapporten en zeker niet zoveel tijd voor nodig om dat te weten.
Zij zagen dat al direct bij de overgang naar de Euro waar burgers al direct een daling van minimaal 20 % van hun vermogen zagen. En dat verschil is nooit meer goed gekomen omdat het principe van wisselkoersen werd opgeheven. Leuk voor banken en corporaties, maar de prijs wordt betaald door de werkers. Wij wisten het toen al !!!!
Zij zagen dat aan hun portemonnee waar steeds minder in zat. Zij zagen dat in winkels waar produkten steeds duurder werden, ze merkten dat aan voedsel dat wel duurder maar niet beter werd.
Zij zagen dat mannen en vrouwen moesten werken om tot een redelijk inkomen te komen. Iets wat in het verleden nooit nodig was !!!! En de kinderen waren de dupe.
Zij zagen steeds meer bevoegdheden naar Brussel gaan die essentieel zijn voor het functioneel zijn voor een land.
Zij zagen dat Nederlandse financiele tegoeden werden gebruikt als zekerheidstelling voor de gehele EU waardoor hun pensioenen direct werden bedreigd. En dat alles zonder dat zij daar iets over hebben kunnen zeggen.
Zij zagen dat aan de besluiten die de EU nam en waar een giga immigratie van totaal ongeschoolde jonge mensen uit Afrika die nooit zullen integreren en die vasthouden aan hun eigen cultuur en die de burgers van de EU voor gigantische kosten plaatst en de bedreiging vormt voor hun cultuur.

De burgers verwachten van hun overheid dat die hun belangen behartigt maar het blijkt dat banken en corporaties (Bilderberg groep, BIS, ECB) de overheden volledig hebben overgenomen en dat overheden haar burgers hebben verraden. Zoals Balkenende die in Brussel voor de EU grondwet stemde en dat tegen de uitkomst van het referendum.
NL burgers zullen dat nooit vergeten en nooit vergeven.

Gladaal globalist Rutte was heimelijk aanhanger van de Nieuwe Wereld Orde maar deed alles op een manier dat het maar niet zou opvallen … Maar na 8 jaar regeren hebben burgers nog wel wat af te rekenen.

Het moment komt zonder twijfel dat de EU in deze vorm wordt ontbonden. De burgers zijn het meer dan zat.
Dan komt ook het moment om met de banken en corporaties af te rekenen, want subsidies krijgen van een EU op kosten van de burgers en bail outs van banken als het fout gaat … dat willen de burgers ook wel.

En dan kan ook het moment niet uitblijven af te rekenen met de Nederlandse overheid en hoe zij de burgers heeft verraden en bestolen.

Kinderlokker kon met enkelband gewoon doorgaan: in Assen, Groningen, Emmen en Zwolle

Is er dan toch een verband tussen 5G en coronavirus?