in ,

We gaan meer betalen voor het hou mij in de gaten gsm: Hoge Raad: abo + ‘gratis’ mobiel = lening

7691695324 30c543251e gsm1

Überhaupt betalen voor een spy apparaat waar we dag en nacht mee lopen en in de gaten gehouden worden?? Het blijft toch een vreemde bedoening….

Een abonnement met ‘gratis’ mobiel komt neer op kredietverlening, oordeelt de Hoge Raad. En dus veel strengere regels voor de telco’s.

Het aanbieden van een ‘gratis’ mobiel in combinatie met een abonnement valt onder de wettelijke regels met betrekking tot koop op afbetaling en consumentenkrediet. Dat oordeelt de Hoge Raad vrijdag in een zaak van KPN en deurwaarder Lindorff Purchase tegen een vrouw die onder bedreiging van fraudeurs verschillende abonnementen afsloot en de ‘gratis’ smartphones moest afstaan.

Grote gevolgen

De uitspraak is niet alleen een opsteker voor de verweerster, maar heeft verstrekkende gevolgen voor de Nederlandse mobiele markt. Het gevolg is namelijk dat telco’s waarschijnlijk onder toezicht van de AFM komen te vallen en aan zeer strenge regels en verplichtingen zullen moeten voldoen,

Lees verder via Webwereld.

Photo by FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8413390737 5f8c0e4936 belastingparadijs1

‘Nederland belastingparadijs voor de rijken der aarde’

4404695769 e1b6fb500f payments1

Een op tien huishoudens kan rekening niet betalen!