in ,

We worden knettergek, steeds egoïstischer en korter lontje: Agressie in de Intertoys winkels

agressie 1551135400
johnhain / Pixabay

Personeel dat voor rotte vis wordt uitgemaakt en zelfs wordt bespuugd, veel gescheld en bekogeld met speelgoed. Medewerkers van de filialen van het vorige week failliet verklaarde Intertoys hadden het zwaar te verduren afgelopen weekend.

Hoe kan het dat klanten zich zo agressief gedragen wanneer ze hun cadeaukaart niet kunnen inleveren?

Egoïsme. Dit woord noemt economisch psycholoog Fred van Raaij het eerst in zijn poging het agressieve gedrag van Intertoys-klanten te duiden.

,,Ongehoord wat er is gebeurd. Dat je je voor een cadeaubon van pak 'm beet een tientje zo laat gaan. Sommige klanten gedroegen zich als een stelletje aasgieren. Het lijkt erop dat we steeds minder geduld hebben. Als we spullen online bestellen, hoeven we nooit te wachten. Dat is een fijne service, maar dit voordeel leidt er tegelijkertijd toe dat we in fysieke winkels ook steeds sneller willen worden geholpen. Het werkt egoïstisch gedrag in de hand; we stellen ons eigen belang voor dat van een ander.''

Lees verder bij de bron: AD.nl

Maar we kunnen inmiddels met onze vooruitgang wel gender neutraal en inclusief plassen in het knettergekke linkse bolwerk te .

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
juncker vrouw belt

Video: EU baas Juncker legt persconferentie stil, omdat de gebruikelijke verdachte belt

instagram 1551133659

Lekker hip: Iraanse minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in via Instagram