in ,

We worden knettergek, steeds egoïstischer en korter lontje: Agressie in de Intertoys winkels

johnhain / Pixabay

Personeel dat voor rotte vis wordt uitgemaakt en zelfs wordt bespuugd, veel gescheld en bekogeld met speelgoed. Medewerkers van de filialen van het vorige week failliet verklaarde Intertoys hadden het zwaar te verduren afgelopen weekend.

Hoe kan het dat klanten zich zo agressief gedragen wanneer ze hun cadeaukaart niet kunnen inleveren?

Egoïsme. Dit woord noemt economisch psycholoog Fred van Raaij het eerst in zijn poging het agressieve gedrag van Intertoys-klanten te duiden.

,,Ongehoord wat er is gebeurd. Dat je je voor een cadeaubon van pak ’m beet een tientje zo laat gaan. Sommige klanten gedroegen zich als een stelletje aasgieren. Het lijkt erop dat we steeds minder geduld hebben. Als we spullen online bestellen, hoeven we nooit te wachten. Dat is een fijne service, maar dit voordeel leidt er tegelijkertijd toe dat we in fysieke winkels ook steeds sneller willen worden geholpen. Het werkt egoïstisch gedrag in de hand; we stellen ons eigen belang voor dat van een ander.’’

Lees verder bij de bron: AD.nl

Maar we kunnen inmiddels met onze vooruitgang wel gender neutraal en inclusief plassen in het knettergekke linkse bolwerk te Amsterdam.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen de realist
2 jaren geleden

Het online communiceren en Social media zijn de oorzaak,
Via whatsapp/ twitter reageert men tegenwoordig ongeremd , iedere omgangsvorm is compleet vervaagd. In t gewone leven neemt men deze manier van communiceren over.

Daarnaast voelt de consument zeg ook compleet in de maling genomen door de overheden.
We worden vanuit Den Haag en Brussel doorlopend als laagste levensvormen gezien die financieel compleet uitgebuit worden.

Onbetaalbare woningen. Zorgpremies die stijgen..
Dat gebeurt allemaal door onzichtbare onbenaderbare systemen.

Mss is een winkel de enige plek waar je nog contact hebt.. en dan verliezen de mensen zichzelf

Denk dat t probleem groter is..

Spiegel van de Samenleving
2 jaren geleden

Rellen in een speelgoedwinkel. Het lijkt krankzinnig …. maar is dat niet een reactie op wat er in de wereld aan de hand is?

Als je maar een beetje om je heen kijkt dan is de wereld aan de top niet meer dan een jungle.
Banken die een dienende functie zouden moeten hebben zijn volledig crimineel.
Banken printen (letterlijk) geld (dus geld dat er niet was) en vragen daarvoor een hoge rente ….. tot soms wel 15 % …. Banken werken samen zodat er geen enkele concurrentie is op gebied van rentetarieven.
Inmiddels zijn de rentetarieven op huizen in NL verlaagd maar omdat al jaren niet is gebouwd zijn de huizen prijzen gigantisch gestegen. Wie betaalt de rekening?
Kan de partij de rente niet meer betalen valt het onderpand aan de bank …. De uiteindelijke schade wordt betaald door de partij die leent. Schade voor de bank: nul-komma-nul.
Om grotere winsten te behalen nemen banken enorme risico’s. En dat is geen probleem want als het fout gaat dan springt de overheid bij en betalen de burgers de schade.
Het blijkt dat de Rothschild bank en vermogen heeft van 500 triljoen dollar …. Hoe kan een bank zoveel geld bezitten?
Oorlogen worden opgezet met false flag operaties door banken. Dat is gebeurd met WWI en WWII en in al die oorlogen die door de VS en gedeeltelijk ook door de EU in het Midden Oosten zijn en worden gevoerd. Maar wie zijn de soldaten die hun leven laten in een strijd die is opgezet door banken?

De EU besluit om gelukzoekers uit Midden Oosten in ongelimiteerde aantallen toe te laten. Deze mensen kunnen niet lezen en niet schrijven. Ze krijgen een uitkering en een woning. Wie betaalt de rekening?

Multinationals zijn zo rijk geworden (omdat zij hun winsten niet hebben gedeeld !!!!!) dat zij samen met de banken de macht in handen hebben. Meer dan 95 % van alle aardse goederen is in handen van een kleine groep van minder dan 0.5 % van de mensen op deze aarde. Daar zit het probleem en kom niet aan om mensen aan de onderkant te verwijten ruzie te maken over en pop van 10 euro.
Dat is niet de issue.

Democratie bestaat niet (meer). We leven in een oligarchie.
De EU maar ook de Nederlandse overheid worden geregeerd door externe groep die niet in het belang van de burgers werkt.

Maar het is nog erger: op plaatsen waar mensen meer en meer op zich zelf zijn aangewezen, waar TV en media volledige bagger presenteren, waar de media in handen is van de elite en de burgers op alle alle fronten voorliegen, waar een overheid niet anders weet dan met regels, boetes op alles, betaald parkeren op alle plaatsen, flitskasten boven de wegen, krankzinnige belastingen te heffen op werkelijk alles. Tegenwoordig werken mannen en vrouwen en kinderen zijn aan het vakken vullen bij de AH. En nog komen burgers maar moeilijk rond en zitten zij in een oud huis of in een kleine flat.

Het is een godswonder dat de zaak al niet ontploft is en dat is omdat burgers op alle fronten buiten spel staan. Inspraak is een farce … Rechtspraak is een farce … De overheid en de politieke partijen zijn een farce.
Dat is de oorzaak dat er een gigantische spanning aan het ontstaan is bij die groep van mensen die geen kant meer op kunnen.

Is het dan gek dat er een reactie komt van burgers die besluiten voor zich zelf te gaan zorgen.
Is het dan gek dat er op zeker moment de zaak ontploft.
Het gaat niet omdat tientje van een speelgoed pop. Mensen leven onder een gigantische stress omdat de burgers niet serieus worden genomen en op werkelijk alle punten worden belazerd. Mensen weten niet precies wat er achter de schermen speelt maar ze zien wel wat er over ze heen gestort wordt.
Ze zien prijzen stijgen en lonen blijven achter. Al jaren. Ze zien dat ontslagvergoedingen bijna niet meer bestaan. De ziektekosten stijgen gigantisch (zou toch veel goedkoper worden VVD ???). Ze zien een overheid die steeds meer op een politiestaat begint te lijken. De politie loopt al in zwarte pakken. De helm komt later. Ze zien een overheid die niet kan rondkomen hoeveel geld ze ook binnenkrijgen.

Dat is wat er aan de hand is.
Dit is niets minder dan de gele vestjes beweging in Frankrijk.
De mensen kunnen niet meer … Het moet en het zal anders !!

Frits
2 jaren geleden

Steeds meer mensen op de keien – en een steeds asocialer maatschappij ‘dankzij de Econoom en uitvinder van Marktwerking de Joodse Econoom Milton Friedman. De frankfurter schule -de leverancier van deze gekken

sator
2 jaren geleden

faillissement van Intertoys zal leiden tot het sluiten van minstens honderden winkels plus een massaontslag, verwachten retailexperts.
.
En de Klootzak Rutte ‘Manager voor het bedrijfsleven’ gaat naar Brussel.
,
En de schapen stemmen weer op hetzelfde

Video: EU baas Juncker legt persconferentie stil, omdat de gebruikelijke verdachte belt

Lekker hip: Iraanse minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in via Instagram