in ,

Wereldhandel stort in richting depressie niveau

handel 1540410374
TheDigitalArtist / Pixabay

De ‘global trade' of wereldhandel is reeds sinds 2018 fors in volume aan het afnemen. Dat is des te verontrustender omdat in die neerwaartse trend de escalerende handelsoorlog tussen de VS en nog niet is vervat.

Aan de oppervlakte van het economische en handelsleven is nog weinig te merken van deze achteruitgang. Dat is heel anders voor wie zich in de keiharde cijfers verdiept. De wereldhandel zit ei zo na op het niveau van 2008/2009. Toen ook moesten de gevolgen van de recessie/ nog gevoeld worden.

Later gingen we die de noemen. Benieuwd welke naam de waarschijnlijk komende crisis zal krijgen?

The proof is in the chart

Zoals Zerohedge schrijft: ‘In short, even before the latest round of trade escalation, global trade had tumbled to levels last seen during the financial depression. One can only wonder what happens to global trade after the latest escalation in US-China trade war…' En James Bevan, chief investment officer (CIO) van CCLA Investment Management: “The world economy has been in a significant slowdown for a period. People just have to wake up and look at the trade data.” Die data treffen we aan op onderstaande grafiek. Hij komt vanwege ‘'s Direction of Trade Statistics, courtesy of BMO's Ian Lyngern.' De drie lijnen stellen het volgende voor: ‘

  1. Exports to the world (weakest since 2009),
  2. Exports to advances economies (also lowest since 2009), and
  3. Exports to the European Union (challenging 2009 lows).'

global trade IMF may 2019

Omina

De trend wordt bevestigd door de recentste cijfers, van mei 2019, die uit en over China komen. Industriële productie, kleinhandelsverkopen en investeringen kwamen lager uit dan analisten in april verwachtten.

Ook in de daalden de verkopen in de kleinhandel (‘retail sales') onverwacht in april 2019. Net als de fabrieksproductie die reeds drie maanden op vier sinds het begin van het nieuwe jaar lager uitvalt dan de verwachtingen. Zal een full blown handelsoorlog tussen de twee grootmachten (de ene militair en de andere economisch dan) zich materialiseren? En dan waarschijnlijk ook uitzaaien naar de rest van de wereld?

Zal de spreekwoordelijke druppel de emmer doen overlopen? Of wordt het eerder een ballon die leegloopt?

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wetsvoorstel schippers toegang justitie dna ziekenhuizen valt slecht

Dwangsom van 5.000 EUR per dag als koning Albert geen DNA afstaat

42683986430 36859d15c2 AliExpress

Consumentenbond gaat AliExpress slopen wegens verkoopvoorwaarden