in , , , , ,

Consumentenbond gaat AliExpress slopen wegens verkoopvoorwaarden

De Chinese webwinkelgigant AliExpress hanteert verkoopvoorwaarden die in strijd zijn met Europese consumentenregels. Dat stelt de Consumentenbond die wil dat de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) optreedt.

De Consumentenbond geeft aan dat in de voorwaarden van AliExpress staat dat een koper zich moet wenden tot een arbitrage-instituut in Hongkong bij problemen met een leverancier.

Volgens Europese wetgeving moeten consumenten in eigen land naar de rechter kunnen stappen.

Ook staat het Chinese platform niet toe dat klanten een product binnen 14 dagen terug sturen zonder opgaaf van reden. Ook dit is in strijd met Europese regels, aldus de Consumentenbond die daarnaast erop wijst dat AliExpress geen duidelijke informatie geeft over de wettelijke garantietermijn.

De Consumentenbond trekt op met vijf Europese consumentenorganisaties die bij hun nationale toezichthouder aan de bel trekken.

”We vragen de ACM dringend om naar de kwestie te kijken, en samen met andere Europese toezichthouders actie te ondernemen.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Lang leve het “vrije” internet.

Photo by wuestenigel cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
handel 1540410374

Wereldhandel stort in richting depressie niveau

2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Vergrijzing opvangende Syrische raketgeleerden werken amper, blijken psychische tijdbommen