in

Werkgevers, vakbonden en de overheid maken plannen voor een langdurige ‘anderhalve-meter-economie’

Wanneer het gaat gebeuren is nog niet zeker, maar werkgevers, vakbonden en de werken aan regels waaronder bijvoorbeeld restaurants weer geopend zouden kunnen worden.

Het gaat om regels zoals die nu ook voor supermarkten en andere winkels gelden.

Ook voor de bouw is zo'n protocol gemaakt waarin onder meer geadviseerd wordt zoveel mogelijk alleen te reizen en niet met z'n allen in een busje te gaan rijden.

Iedere week komen vakbonden en werkgevers samen met de verantwoordelijke ministers in een coronacrisisberaad. Daar wordt nu ook gekeken op welke manier sectoren die helemaal stilliggen voorzichtig weer geopend zouden kunnen worden.

Naast cafés en restaurants gaat het bijvoorbeeld ook om musea, theaters en campings.

In overleg met brancheorganisaties en het wordt gekeken wat een langdurig werkbare en effectieve manier is om de zogenoemde anderhalve-meter- in de praktijk te brengen.

Door strenge regels in te voeren zoals men die nu gewend is bij het boodschappen doen, is de hoop dat de volledige sluiting niet nog ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spanje wil basisinkomen invoeren vanwege coronacrisis

Wereldwijd hebben inmiddels 2 katten, 2 honden en nu ook 1 Maleise tijger het Coronavirus