in

WHO-experts: ‘Extreem onwaarschijnlijk dat virus uit lab komt’ en dat was dat

52e9d4414252ab14ea898675c6203f78083edbed5753764c772c7d 640 corona

Het is ‘extreem onwaarschijnlijk’ dat het coronavirus uit een Chinees lab komt. Dat concluderen onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag. Ruim anderhalve week deed het team in Wuhan onderzoek naar het virus.

Met veldonderzoek in Wuhan en gesprekken met lokale mensen hoopten de experts, onder wie de Nederlandse Marion Koopmans, te weten te komen hoe het virus is ontstaan en zich verspreidde.

Daarvoor bezochten ze onder andere een versmarkt en een virologisch laboratorium.

Dat lab werd door sommigen aangeduid als de plek waar het virus, al dan niet per ongeluk, uit ontsnapt zou zijn. Een theorie die de onderzoekers van de Wereldgezondheidsorganisatie als ‘zeer onwaarschijnlijk’ bestempelen.

Vleermuizen

Een logischere verklaring is volgens het team dat het virus van vleermuizen naar mensen is overgegaan. Dat kan op een directe manier zijn gebeurd. Maar het virus kan ook nog via een ander dier, een soort gastheer, naar de mens zijn overgeslagen. En er is nog een vierde mogelijkheid.

Daarbij speelde bevroren voedsel ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
euro kapot9

ECB: kwijtschelding van de overheidsschuld!

cor dist

Duitse epidemioloog waarschuwt voor misbruik virusmutatie voor paniekzaaierij – ‘In Ierland en GB is aantal gevallen tot 80% gedaald’