in , ,

Wuhan National Biosafety Laboratory is het laboratorium in China voor het bestuderen van gevaarlijke ziekteverwekkers zoals SARS en Ebola

23795084 7922379 image a 8 1579817036564

Wetenschappers waarschuwden in 2017 dat een SARS-achtig virus kon ontsnappen uit een laboratorium dat dat jaar werd opgericht in Wuhan, China , om enkele van de gevaarlijkste ziekteverwekkers ter wereld te bestuderen.

Nu heeft een SARS-achtig coronavirus daar meer dan 800 geïnfecteerd, verspreid naar ten minste 10 andere landen en 25 gedood in Wuhan en nabijgelegen provincies.

China installeerde de eerste van een gepland vijf tot zeven biolabs ontworpen voor maximale veiligheid in Wuhan in 2017, met als doel het bestuderen van de meest risicovolle pathogenen, waaronder de Ebola- en de SARS-virussen.

Tim Trevan, een consultant voor bioveiligheid in Maryland, vertelde Nature dat jaar, toen het lab op het punt stond te openen, dat hij zich zorgen maakte dat de Chinese cultuur het instituut onveilig zou kunnen maken omdat ‘structuren waar iedereen zich vrij kan uiten en openheid van informatie belangrijk zijn .’

Volgens het Nature-artikel was het SARS-virus zelfs meerdere keren ‘ontsnapt’ uit een laboratorium in Beijing.

Het Wuhan National Biosafety Laboratory bevindt zich op ongeveer 20 mijl afstand van de Huanan Seafood Market en sommigen hebben zich afgevraagd of het epicentrum van de uitbraak toeval is, maar de wetenschappelijke gemeenschap gelooft momenteel dat het virus is gemuteerd en op mensen is gesprongen via dier-mens contact op de markt .

Maar, ‘op dit moment is er geen reden om vermoedens te koesteren’ dat de faciliteit iets te maken had met de uitbraak, naast verantwoordelijk te zijn voor de cruciale genoomsequentie waarmee artsen het kunnen diagnosticeren, vertelde Rutgers University microbioloog dr. Richard Ebright aan DailyMail.com.

Het hoogste laboratorium van China voor het bestuderen van virussen bevindt zich in Wuhan, dezelfde stad in het centrum van de huidige uitbraak van coronavirus

Het hoogste laboratorium van China voor het bestuderen van virussen bevindt zich in Wuhan, dezelfde stad in het centrum van de huidige uitbraak van coronavirus

Het Wuhan National Biosafety Laboratory, gevestigd in het Wuhan Institute of Virology, werd opgericht in de hoop China te helpen bij te dragen aan onderzoek naar ’s werelds gevaarlijkste virussen.

Het laboratorium werd gebouwd in 2015 en onderging nog steeds veiligheidstests, maar was bijna klaar om te openen in 2017.

Het was het eerste laboratorium in het land dat ooit was ontworpen om te voldoen aan de normen voor bioveiligheidsniveau 4 (BSL-4) – het hoogste niveau voor biologisch gevaar, wat betekent dat het gekwalificeerd zou zijn om de gevaarlijkste ziekteverwekkers te behandelen.

BSL-4-laboratoria moeten worden uitgerust met luchtdichte hazmatpakken of speciale ‘kast’-werkruimtes die virussen en bacteriën beperken die via de lucht kunnen worden overgedragen aan verzegelde dozen die wetenschappers bereiken met behulp van bijgevoegde hoogwaardige handschoenen.

Er zijn ongeveer 54 BSL-4-labs wereldwijd.

China’s eerste, in Wuhan, ontving in januari 2017 federale accreditatie.

Alles wat we weten weten we over het dodelijke coronavirus in …
Chinese burgers vrezen dat de overheid informatie bijhoudt …

Bij de opening was het de bedoeling om eerst een project op te zetten waarvoor alleen BSL-3 voorzorgsmaatregelen nodig waren: een door teken overgedragen virus dat Krim-Congo hemorragische koorts veroorzaakt.

Het is een zeer dodelijke ziekte en doodt 10 tot 40 procent van de infecties.

SARS is ook een BSL-3-virus . Volgens het interview van de natuur met de directeur van het laboratorium, Yuan Zhimin, was het Wuhan National Biosafety Laboratory van plan het SARS-virus te bestuderen.

In januari 2018 was het lab operationeel ‘voor wereldwijde experimenten op BSL-4 pathogenen’, schreef Guizhen Wu in het tijdschrift Biosafety and Health.

Nadat in 2004 een SARS-virus ontsnapte uit een ‘lek’ uit een ander laboratorium, hebben Chinese functionarissen gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid, maar ook aan het uitbreiden van de capaciteit van het land om de virussen te blijven bestuderen die het laboratorium had vrijgegeven.

Wetenschappers van het Wuhan Virology Institute dragen hoogwaardige hazmat-pakken. Op het terrein van het instituut is het Wuhan Bioveiligheidslaboratorium, dat is aangewezen om de meest gevaarlijke pathogenen te bestuderen, waaronder virussen zoals Ebola en SARSWetenschappers van het Wuhan Virology Institute dragen hoogwaardige hazmat-pakken. Op het terrein van het instituut is het Wuhan Bioveiligheidslaboratorium, dat is aangewezen om de meest gevaarlijke pathogenen te bestuderen, waaronder virussen zoals Ebola en SARS

Deze Hazmat-pakken zijn bedoeld om wetenschappers te beschermen tegen gemakkelijk overdraagbare virussen, zoals die kunnen worden opgelopen door in te ademen, terwijl ze in het Wuhan-laboratorium werken

Deze Hazmat-pakken zijn bedoeld om wetenschappers te beschermen tegen gemakkelijk overdraagbare virussen, zoals die kunnen worden opgelopen door in te ademen, terwijl ze in het Wuhan-laboratorium werken

‘Na een laboratoriumlekincident van SARS in 2004, is het voormalige ministerie van Volksgezondheid van China gestart met de bouw van conserveringslaboratoria voor hoogwaardige ziekteverwekkers zoals SARS, coronavirus en pandemisch influenzavirus’, schreef Guizhen Wu.

Het is niet duidelijk wat of waar die laboratoria waren.

Het Wuhan-lab is ook uitgerust voor dieronderzoek.

In 2017 erkennen de wetenschappers die met de natuur hebben gesproken de mogelijkheid die dit biedt voor de ontwikkeling van vaccins en behandelingen.

Regelgeving voor dieronderzoek – vooral die op primaten – is veel losser in China dan in de VS en andere westerse landen, wat betekent dat deze onderzoeken minder duur zijn en met minder barrières worden geconfronteerd die ze zouden kunnen beperken of vertragen.

Maar dat was ook reden tot bezorgdheid voor Trevan.

Het bestuderen van het gedrag van een virus zoals 209-nCoV en het ontwikkelen van behandelingen of vaccins daarvoor vereist het infecteren van deze onderzoeksapen, een belangrijke stap voor menselijke testen…….

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
niet moslims moeten dood

Stapje voor stapje: Zweedse politieke partij wil moslims de status van ‘speciale minderheid’ verlenen

57e0dd434f50ab14ea898675c6203f78083edbe25a58754d772e7d 640 game

Interessant: Online game simuleert onopgemerkt de verspreiding van het Coronavirus