in , ,

Wikileaks: “We hebben genoeg informatie om Hillary Clinton aan te klagen”

Syria fight Syria for Israel 790x350

Julian Assange van  is van plan veel meer vertrouwelijke emails van Hillary vrij te geven, zo verklaarde de klokkenluider afgelopen week in een interview met ITV News.

Volgens Assange zit hier zoveel belastend bewijs bij dat de Amerikaanse overheid haar aan zou kunnen klagen, als ze daar de moed voor op zou kunnen brengen. De klokkenluider wekt hoge verwachtingen door te zeggen dat 2016 een ‘heel groot jaar' zal worden voor Wikileaks.

assange,clinton,email,gaddafi,hillary,khaddafi,libie,wikileaks

In 2013 werd bekend dat Clinton een privé mailserver gebruikte om emails te ontvangen. Een hacker die onder het pseudoniem Guccifer te werk ging wist de mailserver van de Democratische presidentskandidate te kraken en speelde de emails door naar Wikileaks. Het gaat om ongeveer 32.000 emails van de Democratische presidentskandidate, waarvan een deel zeer vertrouwelijke informatie bevat over het regeringsbeleid van de .

Libië

De uitgelekte emails onthullen dat Clinton in 2011 als minister van Buitenlandse Zaken het Pentagon onder druk heeft gezet om toch door te gaan met het omverwerpen van de Libische regering. Door Gaddafi te vermoorden ontstond er een machtsvacuüm in Libië, waardoor strijders van ISIS konden oprukken. Het is een zwarte bladzijde in het Amerikaanse buitenlandbeleid, waar ook de een uiterst dubieuze rol in speelde.

Assange noemde de Republikein Donald een ‘onvoorspelbaar fenomeen', maar hij lijkt meer sympathie voor deze presidentskandidaat te hebben dan voor Hillary Clinton. Eerder dit jaar schreef Assange op twitter dat een stem op Clinton een stem is voor meer eindeloze en zinloze oorlogen, waardoor alleen maar verder zal toenemen.

is verwijderd

 

Lees verder via Bron: Stop de bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e831b50f28f0023ecd0b470de7444e90fe76e6d31eb010409df9c1 640 EU flag

Brexit, ondertussen onderhandelen EU landen over nog meer nauwere samenwerking

HOE GEVAARLIJK IS EUROPA?