in , ,

You can’t hide anymore: ‘Big Brother’-camera herkent je via het kleinste detail

Screenshot 2016 12 18 10.20.28

In Groot-Brittannië wordt door de een nieuw concept van -bewaking uitgetest, waarbij gebruik gemaakt wordt van software die in staat is om aan de kleinste details een persoon te identificeren.

Daardoor moet het volgens de ontwikkelaars ook mogelijk worden om daders op vage en gestoorde beelden te herkennen. Het systeem, dat werkt op basis van die de camera's laat leren van eerdere ervaringen, wordt door de politie van Leicestershire getest.

“De daders hebben geleerd om nooit rechtstreeks naar de camera te kijken. Daardoor zijn slechts beperkte details, zoals een gedeelte van het voorhoofd, zichtbaar.

Maar het nieuwe computer- is in staat om elk gezicht uit zijn op basis van het kleinste detail – zoals de vorm van een oor – te herkennen.

Iedereen die wegens een misdrijf al eens met het gerecht in contact is gekomen, loopt bij recidivisme dan ook een grote kans herkend te worden.”

Screenshot 2016 12 18 10.20.28

Alles bij de bron; Express

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Screen Shot 2016 12 03 at 13.04.21 620x260

Teleurstellend: Tweede Kamer stemt in met hackvoorstel, wie stemde wat?

vaccines babies.schedulejpg e1482316483880

Formaldehyde: Waarom wordt een bekend gif en kankerverwekkende stof in vaccins gegeven aan kinderen?