in

YouTube gaat video’s VERWIJDEREN waarin wordt beweerd dat de VS verkiezing van 2020 frauduleus was, maar ook Corona video’s

EU censuur document
via Youtube

Hoewel het Amerikaanse Hooggerechtshof nog geen laatste woord heeft over de kwestie, heeft YouTube aangekondigd dat het nu “elk stukje inhoud” zal verwijderen waarin wordt beweerd dat de uitkomst van de presidentsverkiezingen van vorige maand frauduleus was.

Dinsdag markeerde de ‘veilige haven’ deadline voor Amerikaanse staten om hun verkiezingsresultaten te certificeren. Na deze datum moeten hertellingen, audits en rechtszaken over het algemeen zijn uitgevoerd of ingediend.

President Donald Trump rekent nog steeds op een grote rechtszaak van het Hooggerechtshof om de overwinning van Joe Biden ongedaan te maken, maar voor YouTube is de uitkomst in steen gebeiteld en zullen afwijkende meningen niet langer worden toegestaan.

“We zullen beginnen met het verwijderen van elk stukje inhoud dat vandaag (of later) is geüpload en die mensen misleidt door te beweren dat wijdverbreide fraude of fouten de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 hebben veranderd” , zei het videoplatform woensdag.

Naast het verwijderen van deze inhoud, zei YouTube dat het het bereik van ‘gezaghebbend nieuws’ verder zou vergroten en ‘problematische desinformatie’ zou onderdrukken Het platform doet dit al sinds de verkiezingsdag en verwijst kijkers naar officiële, door de overheid gesanctioneerde informatiebronnen.

Ongeacht de uitkomst van de rechtszaak waren experts en commentatoren verontwaardigd over de expliciete censuur van het bedrijf dat eigendom is van Google.

“Op YouTube kun je kritiek leveren op de manier waarop de regering met het coronavirus omgaat, maar als je kritiek hebt op de manier waarop de regering de verkiezingen aanpakt, wordt je video nu verwijderd”, schreef de conservatieve expert Jack Posobiec, en voegde er wrang aan toe: “We leven in een vrije samenleving.”

Hoewel de deadline voor ‘veilige haven’ is verstreken, zal het Hooggerechtshof nog steeds een gigantische zaak behandelen die is aangespannen door de staat Texas, waarin wordt beweerd dat de kans op een zuivere overwinning van Biden ‘minder dan één op een biljard’ was en dat de voormalige vice-president overwinningen in Georgia, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin waren ongrondwettelijk. Arkansas, Alabama en Louisiana tekenden later ook voor het pak.

 

 

 

De aankondiging van YouTube kwam nadat Trump had gedreigd met een vetorecht over een jaarlijkse factuur voor defensie-uitgaven, tenzij het een beëindiging van sectie 230 van de Communications Decency Act omvatte, die sociale mediaplatforms immuniteit geeft tegen vervolging vanwege de inhoud die op hun sites is geplaatst.

Sectie 230 behandelt sites als platforms in plaats van als uitgevers, hoewel sommige conservatieven na de laatste aankondiging van YouTube beweerden dat het verbieden van een volledig onderwerp van discussie een redactionele inhoud vormt, wat niet wordt beschermd door de sectie.

Afgezien van verkiezingsgerelateerde censuur, heeft YouTube ook hard opgetreden tegen ‘misleidende’  informatie over Covid-19 en een breed scala aan ‘samenzweringstheorieën’. 

Lees verder bij de bron: RT USA News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blue and white labeled bottle

Britse toezichthouder: Pas op met coronavaccin als je een allergie hebt

groenlinks verkies2020

GroenLinks haalt de terroristische Islam binnen en zelfverantwoording? 0-0