in

Zijn we op weg naar een nieuwe wereldoorlog

780x438 n f4675f0701bb410864a3d7366f4fdffa

De Britse premier May blijft het wereldnieuws domineren, en in haar pogingen net zo daadkrachtig over te komen als haar voorgangster Margaret Thatcher geeft ze – in bedekte termen, welsiwaar – Moskou te kennen dat haar land er niet voor terugdeinst militair in te grijpen. Collectieve gekte op weg naar een nieuwe Wereldoorlog.

In een artikel op de nieuwssite van de VRT lezen we dat de NAVO-ijzervreter en Washington-marionet Jens Stoltenberg van mening is dat het Noord-atlantische (?) aanvalsverbond beslist geen nieuwe Koude oorlog wil. Overigens uit hij beschuldigingen richting Rusland die evengoed van toepassing kunnen zijn op de westerse landen:

De NAVO-baas beklemtoonde echter ook geen nieuwe Koude Oorlog en geen nieuwe wapenwedloop te willen. “Dat is te duur, te gevaarlijk en in niemands belang”, aldus Stoltenberg.

Voor één keer moeten we hem gelijk geven. Het Westen wil geen Koude Oorlog, maar eigenlijk een echte oorlog. Eentje die ook hun andere, grotere problemen op kan lossen.

Met de wetenschap dat binnenkort de hele wereldeconomie en financiële wereld instort, en dat een oorlog de enige manier is om het eigen falen weg te poetsen onder het mom van een aanval van een agressieve vijand, denkt het Westen indruk te maken om Moskou te laten zien waar de militaire kracht daadwerkelijk berust. Een grove denkfout, omdat op militair vlak de Russen de EU èn de VS veruit de baas ziijn.

Dat krijg je als je tientallen jaren bezuinigt op defensie-uitgaven, waardoor landen een leger hebben dat in het geheel niets meer voorstelt, of waar nog met materieel gewerkt wordt (als dat er is) dat lang niet zo geavanceerd is als de Russen hebben.

Het heeft er méér dan alle schijn van dat de westerse elite denkt dat een nieuwe oorlog hèt middel is om alle problemen tegelijk op te lossen. Het feit dat het populaire gifgasnummer opnieuw wordt opgediend, is meer dan fantasieloos.

De in eigen land verguisde Theresa May denkt de status van Margaret Thatcher te kunnen evenaren met haar krijgshaftige taal (zij heeft de aanval op een ander front geopend met de zaak Sergei Skripal en wil kennelijk de activiteiten van de oorlogsmisdadiger Tony Blair voortzetten). Dommer zijn ze er niet in het Verenigd Koninkrijk, maar los van dat: de alliantie van de (zelf)gerechtvaardigden – de Westerse geallieerden – wordt nu gesterkt door de hysterische opstelling van de Britse regering. Na het gifgas-gebruik-in-Syrië verhaal komt nu het Russisch-zenuwgas-verhaal, wat nòg onwaarschijnlijker is.

Wat nog ontbreekt is het paspoort van Poetin onder de bank in het park in Salisbury.

De vorming van een Europees leger moet dan wel worden versneld! De verklaring van de staatshoofden en regeringsleiders van Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gooit namelijk olie op het vuur.

We hebben in de loop der jaren veel rare regeringsverklaringen gezien, maar deze idiote overheidsverklaring slaat alles! We zijn benieuwd wie er nu uiteindelijk verantwoordelijk is voor deze shit!

“Het is een aanval op de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk” – kan het nog dramatischer? En dan heb je ook nog de NAVO-marionet Stoltenberg die hypocriet uitroept: “We willen geen nieuwe Koude Oorlog”.

Wat een puinhoop wordt er door het Westen van gemaakt! En dan die verdomde hypocrisie van politici en beleidsmakers. Denkt men nu werkelijk dat de superioriteit van de eigen wapentechnologie voldoende is om Rusland te vernietigen? En gelooft men niet dat China haar buurland zal bijstaan in de strijd tegen het Westen? Want als Rusland “valt” is China als volgende aan de beurt.

Het is zaak de gebeurtenissen in het recente verleden in gedachten houden: Rusland is nu volledig omringd. De VS heeft in Duitsland kernwapens geplaats die zó klein gebouwd zijn dat ze “doorgaan” voor conventionele bommen, NAVO-bommenwerpers met nucleaire wapens patrouilleren dichtbij de grens met Rusland. Duitse tanks staan klaar om op te trekken naar Moskou in het kader van deze “maatregelen”.

Ter vergelijking: als Rusland dit allemaal zou flikken in Canada, Hawaï en Mexico dan zou de Derde Wereldoorlog inmiddels allang voorbij zijn. Stel je voor dat de Russische president net zo agressief is en zich moreel superieur voelt als het Westen – een zegen voor de wereld dat dat (nog) niet het geval is.

Maar gelukkig hebben we in de EU niet zo’n zuiplap aan de macht als de vroegere president Jeltsin (oeps!), en gaan we erg fascistisch “democratisch” om met de Europese normen en waarden, een EU waar het beginsel nog gehanteerd wordt dat je pas schuldig bent als het bewezen is. Zoals nu, dus…… * zucht*.

Het Westen begaat schaamteloos en openlijk de ene na de andere oorlogsmisdaad (schendingen van het internationaal recht zijn nu eenmaal vaak oorlogsmisdaden). Wat te denken van de VS, die Ghadaffi heeft vermoord, of het uithongeren van de bevolking in Jemen. En democratische waarden in de EU, waar Spaanse politici vanwege het verkondigen van hun mening (aangaande onafhankelijkheid) nog steeds in de gevangenis zitten, en Brussel de andere kant op kijkt? Of Erdogan die de Koerden uitmoordt, terwijl Brussel daarover haar mond houdt?

Nu wordt er dus met de beschuldigende vinger (zonder enige bewijs) gewezen naar een staatshoofd, met de zaak Skripal. En wat die overheidsverklaring betreft: verander het woordje “Novitsjok” door “Sarin”, en men kan Duitsland als uitvinder van dat gas verantwoordelijk maken voor de aanval op de dubbelspion. En voeren we deze logica door dan hoeft Trump straks zijn bommenwerpers niet naar Moskou te sturen, maar richting Berlijn.

Elke dag weer lezen we nieuwe “onthullende” feiten over Skripal in de kranten. Vanochtend in De Telegraaf:

De dochter van oud-spion Sergej Skripal heeft het middel waarmee zij en haar vader zijn vergiftigd, mogelijk nietsvermoedend meegenomen uit Moskou. De inlichtingendiensten denken dat het middel in de bagage van de vrouw is gestopt, zeggen bronnen tegen de Britse krant The Telegraph.

De voormalige dubbelspion en zijn dochter Joelia werden deze maand bewusteloos aangetroffen op een bankje in het Britse Salisbury. De autoriteiten concludeerden dat de slachtoffers zijn vergiftigd met zenuwgas, maar het is nog onduidelijk hoe het middel is toegediend.

Anonieme bronnen zeggen tegen de krant ervan overtuigd te zijn dat het middel in de bagage van dochter Joelia zat. Uit onderzoek moet blijken of het middel was aangebracht in cosmetica, kleding of een cadeau. Dat kan vervolgens zijn opengemaakt in het huis van Sergej Skripal.

Eén bron opperde dat mogelijk is ingebroken in de woning van dochter Joelia in de Russische hoofdstad om het zenuwgas in haar bagage te plaatsen. De Russische autoriteiten ontkennen betrokken te zijn bij de aanslag.

We hebben hierboven even wat termen onderstreept: “mogelijk”, “denken”, “anonieme bronnen”, “ervan overtuigd zijn”, “opperde”.

Inderdaad: de bewijzen zijn “keihard”, en zo gaat het dagelijks door.

We denken dat de meeste mensen die “berichtgeving” geloven – in ieder geval worden de geesten al rijp gemaakt voor een militaire confrontatie met Rusland. En wij…. wij moeten het doen met kamerleden die er alleen maar zitten voor hun partij- en eigenbelang. We zeggen met opzet kamerleden, want volksvertegenwoordigers zijn het allang niet meer. In Nederland worden immers al tientallen jaren verkiezingen gehouden met kandidaten, die de burgers keer op keer van achteren pakken. Een politiek die krioelt van corruptie en minachting. En waar je “vroeger” nog enige intellectuele bagage moest hebben om die baan van volksvertegenwoordiger te kunnen bemachtigen, zien we nu dat bij wijze van spreken schoolverlaters de belangen van het volk moeten verdedigen.

Kunnen we de politiek niet beginnen op te schudden door in de Grondwet te verankeren dat aspirant-kamerleden (èn de huidige) een IQ-test moeten afleggen?

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vkev2jwz0kzm

Europese Unie veroordeelt aanslag Salisbury

kinderarbeid

In bijna alle auto’s en elektronica zit mica, dus kinderarbeid